DP’den AKP’ye: Çalma kapını çalarlar

Partisinin Çanakkale’den başlattığı ‘Beyaz Yürüyüş’e Afyonkarahisar’ın ilçelerinde devam eden Soylu, Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçelerinde partililerle bir araya geldi.


Sultandağı Belediye Başkanı İsmail Çelik’i de makamında ziyaret eden DP Genel Başkanı Soylu, AK Parti hükümetinin belediyeleri kapattığını, ancak kendisinin de kapatılmakla karşı karşıya olduğunu söyledi.


Soylu, 1989 yılında Avrupa Birliği şartnamesiyle belediyelerde yapılan düzenlemeye Türkiye’nin 1991 yılında imza attığını belirterek, “Demokrasiyi savunan bu hükümet, maalesef dünya demokratikleşirken hem de yerelleşirken bir şeyler yapmaya çalışıyor. Her şeyi merkeze bağlamaya çalışıyor” dedi.


Avrupa’da belediyeler gelişirken Türkiye’de AK Parti Hükümetinin aldığı kararla belediyelerin kapatıldığını ifade eden Soylu, şunları söyledi:


“Bu tamamen yanlış bir şeydir. Her yerin kendine has özellikleri vardır. Bunu gezdiğimiz her yerde görüyoruz. Belediye Başkanları devlet ile vatandaşın arasında önemli bir köprüdür. Devlet-vatandaş kaynaşmasının önemli bir adımını teşkil eder. Bu özellikle kırsal kesimde, küçük ve orta ölçekli belediyelerde daha çok belli olur. Belediye başkanı yeri gelir askerdeki çocuğun cebine harçlık koyar, yeri gelir evlenemeyeni evlendirir. Yeri gelir okulda okuyan çocuklara yardımcı olur. Bu belediyelerin kapatılması çok büyük yanlıştır. Bugün belediyeleri kapatan bu parti, kapatılmakla karşı karşıyadır. Buna ‘çalma kapını, çalarlar kapını’ derler.”



Demokrat Parti olarak partilerin kapatılmasına karşı olduklarını belirten Soylu, “Biz yüzde 47 oy aldık diyerek kimseye zulmedemezsiniz, kimse size zulüm yapma yetkisi vermiyor. Demokrat Parti tüm belediyelerin itibarlarını geri verecektir. Belediyelerin kapatılmasından yana değil, geliştirilmesinden yanayız” diye konuştu.


Soylu, yarın Isparta’ya hareket edecek.



 

1058100cookie-checkDP’den AKP’ye: Çalma kapını çalarlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.