ÖDP’den İsrail’e protesto

Levent Metro İstasyonu girişinde toplanan yaklaşık 40 kişilik ÖDP’li grup, “Filistin’e ambargo kalksın”, “Filistin’de işgale son”, “Kaçırılanlar serbest bırakılsın” yazılı dövizler taşıyarak ve sloganlar atarak İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğuna kadar yürüdü.


Burada basın açıklaması okuyan Sinan Tutal, “Bir askerinin kaçırılmasını bahane eden İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde tüm Filistin halkını cezalandırma yoluna gidiyor” dedi.


İsrail’in suikast ve işkenceyi bir devlet politikası olarak uyguladığını öne süren Tutal, İsrail’in askerine karşılık Filistinli milletvekillerini, bakanları tutukladığını, elektrik santrallerini bombaladığını, köprüleri havaya uçurduğunu söyledi.


Bu şekilde Filistin halkının yıldırılmaya, mücadeleden vazgeçirilmeye çalışıldığını kaydeden Tutal, şöyle konuştu:


“Adalet olmadan barış da olmayacaktır. Filistin topraklarında artık barış şarkıları söylenmesinden yana olan bizler, iki halkın barış içerisinde bir arada yaşamasını savunuyoruz. ÖDP, Gazze’ye yönelik İsrail saldırısının hemen sonlandırılmasını, kaçırılanların ve gözaltında tutulanların derhal serbest bırakılmasını, BM Güvenlik Konseyinin 224 ve 338 sayılı kararları doğrultusunda İsrail’in işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmesini temel alan yeni bir barış planının yaşama geçirilmesini talep ediyor. Filistin’e uygulanan ambargonun zaman geçirilmeden kaldırılmasını isteyen bizler, dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının haklı direnişinin yanındayız.”
Bir süre sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.
 

1031730cookie-checkÖDP’den İsrail’e protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.