ÖDP’li gazeteciden IMF Başkanı’na ayakkabı

Ayakkabı fırlatılması sonrasında bir pankart açıldı ve sloganlar atıldı. Ayakkabı fırlatan öğrenci daha sonra gözaltına alındı.

Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi, ABD Başkanı George W. Bush’a Bağdat’a yaptığı veda ziyareti sırasında ayakkabılarını fırlatmıştı.

O DA GAZETECİ

Protestoyu gerçekleştiren kişinin Birgün gazetesi editörü Selçuk Özbek olduğu açıklandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Özbek’in aynı zamanda Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi olduğu ve eylemi Gençlik Muhalefeti adına gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gazetenin Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Aydın, “Editörümüzün yaptığını doğru buluyoruz, arkasındayız” diye konuştu.

ÖDP BAŞKANI: DOĞRU BİR EYLE

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da eylemi doğru bulduklarını belirterek, “Partimizin böyle bir eylem kararı yoktu. Eylemi gerçekleştiren üyemiz insiyatifini kullanarak yoksul halkın duygularını ifade etmiştir. Yeni bir dünya düzeninde IMF ve Dünya Bankası da kendisine çeki düzen vermelidir” dedi.

Taş, eylemin Dominique Strauss-Kahn’ın şahsına yönelik olmadığını yalnızca IMF’yi protesto etmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.

PROTESTOLAR

Öğrenci Kollektifleri ile Halkevleri üyelerinin Dolapdere’deki Bilgi Üniversitesi konferans salonuna girmesine polis izin vermeyinve arbede yaşanmıştı.

“IMF defol bu memleket bizim” diye slogan atan göstericilerden 17’sinin polis tarafından yakapaça gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

1220290cookie-checkÖDP’li gazeteciden IMF Başkanı’na ayakkabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.