Dr. Ali Tekin Atalar’a madalya

Londra’daki Azerbaijan House’un kurucusu ve başkanı İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Tekin Atalar’a diaspora çalışmalarından dolayı ülkesinden onur madalyası verildi…

Amsterdam’da 27 Şubat günü yapılan Azerbaycan Avrupa Diasporası Kurultay’ına Avrupa’daki Azerbaycanlıların temsilcileri katıldı.

Başkanlık Temsilcisi Ali Hasanov ve Diaspora Bakanı Nazim Ibrahimov gibi üst düzey temsilcilerin katıldığı Kurultay’da Türkiye’de tıp eğitimi görmüş olan ve uzun süredir Londra’da yaşayan Dr. Ali Tekin Atalar, diasporada yaptığı hizmetlerden dolayı onur madalyasıyla ödüllendirildi.

ETKİNLİKLERİN ADRESİ

Dr. Atalar, 2008’de kurulan Azerbaijan House’da birçok seminerler, toplantılar, konferanslar, sergiler, filmler ve konser gibi etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Dernek bünyesinde Azeri Film Kulübü, Bayanlar Kulübü, Azeri Müzik, Şiir ve Folklar Kulübü gibi gruplar faaliyetler göstermektedir” dedi.

Azerbaycan Evi’nin Doğu Londra’nın Shoreditch ve Hackney bölgeleri arasında yer alan Kingsland High Street üzerinde bulunan kendi binasında hizmet verdiğini belirten Dr. Atalar, “Binamızda 50 kişilik kapasiteli toplantı konferans salonu, idari işler için ofis odası, yüzlerce Azeri kitaplarını barındıran kütüphane ve tam donanımlı müzik kaydetme stüdyosu bulunmaktadır” diye konuştu.

FEDERASYON BAŞKAN YARDIMCISI

İlk, Orta ve Lise eğitimini Kars’ta tamamlayıp 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1974 yılında İngiltere’ye yerleşen Atalar, genel cerrah ihtisası yaparak 1978 yılında FRCS diplomasını alarak Edinburgh Kraliyet Cerrahlar Kolejine kabul edildi.

Londra’da kendi özel kliniğini açarak (1980-2004) işletip emekli oldu. Türk toplumu ile yakın iletişim içinde olan Atalar, 2008’de Azerbaycan House projesini hayata geçirdi. Tekin Atalar aynı zamanda İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu İTDF Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

2165330cookie-checkDr. Ali Tekin Atalar’a madalya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.