Dr. Yıldırım Aktuna hayatını kaybetti

Dr. Yıldırım Aktuna’nın doktoru Jan Klod Kayuka, kan şekeri düşen Aktuna’ya yoğun bakım ekibinin müdahale ettiğini, ancak yanıt alınamadığını söyledi.


Jan Klod Kayuka, Alman Hastanesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, şubat ayında pankreas kanseri teşhisi konulan Yıldırım Aktuna’nın, önce kısa bir süre için Ankara’ya, daha sonra da Çin’e gittiğini söyledi.


Ağustos ayında Türkiye’ye dönen Aktuna’nın, çok kısa bir süre Bodrum’daki hastanelerinde kaldığını anlatan Kayuka, 17 Eylül’den beri de Alman Hastanesi’nde tedavi görmekte olduğunu kaydetti.


Son 2 gündür Aktuna’nın durumunda kötüleşme meydana geldiğini, solunumunun düzensiz olduğunu ifade eden Kayuka, ”Sevindiğimiz yön, bu süreci acısız geçirmiş olmasıdır” diye konuştu.


Aktuna’nın bu akşam kan şekerinin düştüğünü ve yoğun bakım ekibinin müdahale ettiğini anlatan Kayuka, ”Ancak yanıt alınamadı. Maalesef kendisini kaybettik” dedi.


Bir gazetecinin, Aktuna’nın Çin’de gördüğü gen tedavisinin yararlı olup olmadığı yönündeki sorusunu Kayuka, ”Çin’de klasik kemoterapi tedavisi ve hala deneme aşamasında olan gen terapisi uygulanmış. Çok faydası olduğu söylenemez” diye yanıtladı.
 

1048730cookie-checkDr. Yıldırım Aktuna hayatını kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.