DİSK Başkanı Çelebi’ye silahlı saldırı

Çağlayan’daki Florance Nightingale Hastanesine kaldırılan Çelebi’nin sağlık durumunun iyi olduğu, röntgen ve MR çekimlerinin yapıldığı bildirildi.

DİSK Genel Merkezine gelen ve adının R.T. olduğu öğrenilen saldırgan, Süleyman Çelebi’ye birkaç el ateş etti. Süleyman Çelebi, isabet eden kurşunla ayağından yaralanırken, olay yerinden kaçmaya çalışan R.T, silahıyla birlikte polis ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alındıktan sonra Şişli Polis Merkezine götürülen R.T’nin ilk ifadesinde, ”1995 yılından beri Çelebi’den 175 bin mark alacağı olduğunu, defalarca istemesine rağmen alacağını bir türlü alamadığını” savundu.

Bugün de alacağını istemek amacıyla Çelebi’nin makamına gittiğini anlatan R.T, ”Parasını alamayınca bu olayı gerçekleştirdiğini” ifade etti.

R.T’nin buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirileceği belirtildi.

ÇELEBİ’NİN BİLİNCİ YERİNDE

Çelebi’yi, kaldırıldığı hastanede ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Süleyman Çelebi’nin röntgenin çekildiğini, daha sonra da ameliyata alınacağını belirten Çağlayan, şunları söyledi:
”Ama şükürler olsun, hayati bir tehlikesi yok. Kurşun daha çok ayak bölgesine isabet etmiş. Gerekli müdahale zaten yapılıyor. Bilinci yerinde. Kendisi benimle de konuştu, sohbet de ettik. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Bu tür olayların hepsini şiddetle kınıyoruz. Hiçbir insanın bir insana bu şekilde şiddet uygulaması, ne olursa hangi şart olursa olsun gerekçesi ne olursa olsun kabul edilebilir değildir. Şiddetli özellikle kınadığımı belirtmek istiyorum. Ama Allah’a şükürler olsun. Bir taraftan üzüntülüydüm, bir sivil toplum kuruluşu başkanının, böylesine değerli bir insanın saldırıya uğramış olması gerçekten hazmedilebilir, yenilir, yutulur bir şey değil. Ama kendisini gördükten sonra gerçekten rahatladım. Kısa sürecek bir ameliyat ve daha sonra istirahate alacaklar. Allah’a çok şükür hayati hiçbir sıkıntı yok, bilinci yerinde. Ameliyattan sonra bir süre dinlenecek ve tekrar işinin başına dönecektir.”

Çağlayan, ”hastaneye gelmeden önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştüğünü belirterek, Atalay’ın da hastaneye geleceğini ifade ettiğini” aktardı.

VALİ GÜLER: 2 ŞARJÖR VE 37 MERMİ ÇIKTI

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1950 Üsküp doğumlu R.T. adlı saldırganın Çelebi’yi daha önceden tanıdığı ve sendikaya gelip görüştüğünün dile getirildiğini söyledi. Çelebi’yle görüşmek istediğini ifade etmesi üzerine saldırganın 7. kata alındığını belirten Güler, görüşmeye bir süre Genel Sekreter Tayfun Görgün’ün de katıldığını anlattı. Üzerinde 2 şarjörün yanı sıra 37 mermi bulunan zanlının tabancasından 5 mermi çıktığını ve bunlardan 2-3 tanesinin Çelebi’ye isabet ettiğini vurgulayan Güler, “Konuyla ilgili hassasiyetle çalışmamız devam ediyor” dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Çelebi’nin koruma polisinin bulunduğunu ve korumanın sendika görevlileriyle birlikte sanığı yakaladığını söyledi.

6-7 KURŞUN GİRİŞ ÇIKIŞI VAR

Vali Güler, hastaneden ayrılırken Çelebi’nin ameliyata alındığını belirterek, ”Bütün tıbbi hazırlıklar yapıldı. Sağ ve sol ayak baldırında 6-7 kurşun giriş ve çıkışını tespit etmişler. Yine sol ve sağ ayak bilek altında küçük kemiklerde birer çekirdek var. Yine kurşun giriş çıkışlarına bağlı olarak iki ayakta da kırıklar var. Fakat hiç birisi hayati fonksiyonlarını etkileyecek veya ameliyat sonrasında fonksiyon bozukluğu yaratacak nitelikte görünmüyor” diye konuştu.

SEVİGEN: 4-5 KURŞUN YARASI VAR

Hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, tedavi altına alınan Süleyman Çelebi’nin durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Sevigen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Sayın Çelebi’nin diz kapaklarının altında 4-5 tane kurşun yarası var. Sağlık durumu iyi, ancak daha önceden by-pass ameliyatı olduğu için gözetim altında” dedi.

ALACAK VERECEK MESELESİ YOK

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de saldırının nedenini henüz bilmediklerini belirterek, Çelebi’nin kapısının herkese açık olduğu için saldırganın içeriye girebildiğini söyledi. Görgün, “Bunun alacak verecek veya şahsi bir olay olma ihtimali yok” dedi.

Görgün, DİSK’e her gün yüzlerce kişinin geldiğini, içeri girmenin bir prosedür gerektirmediğini söyledi.
DİSK’in kapısı herkese açık olduğu için böyle bir saldırının meydana geldiğini ifade eden Görgün, ”Saldırgan bir katil mi, yoksa bunun bir tertip mi olup olmadığını bilmiyoruz. Hassas bir konu. Şahsi bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlık diye bir şey yok. Sadece mahalleden eski arkadaş oldukları söyleniyor” diye konuştu.

KÜÇÜKOSMANOĞLU: OLAY ÇARPITILIYOR

DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, saldırının gerçekleştiği sırada orada olmadığını, Çelebi ambulansa bindirilirken DİSK Genel Merkezi’nde geldiğini belirtti.

O sırada saldırganın polis tarafından derdest edilmiş bir şekilde götürüldüğünü anlatan Küçükosmanoğlu, Olay Yeri İnceleme ve diğer polis ekiplerinin binadaki olayla ilgili inceleme ve denetlemelerinin sürdürdüğünü kaydetti.
Saldırganı polis otosuna bindirilirken gördüğünü ve tanımadığını anlatan Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti:

”Süleyman Çelebi’nin çok yakın tanıdığı olsa en azından ben tanırım. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, yakın konumda görev yapıyoruz. 2-3 defa geldiği söyleniyor. Saldırının hangi amaçla ne için yapıldığı kimler tarafından düzenlendiği konusunda şu anda karar verebilecek bilgiler söz konusu değil. Saldırının alacak verecek meselesi ile alakası yok, olay çarpıtılıyor. Yani bu aşamada olayın alacak-verecek gibi mecralara çekilmesi doğru değil, olayı yapan kişinin DİSK’e bağlı bir sendikadan üye olması da söz konusu değil. Şahsın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda şu an karar verilemez. Olayın hangi amaçla, ne için yapıldığı ve kimler tarafından yönlendirildiği konusunda şu anda bir bilgi yok. O nedenle olayı farklı mecralarda değerlendirmek, çarpıtma içine girmek doğru değil.”

ERDOĞAN: 5-6 EL SİLAH SESİ DUYDUM

Hastaneye gelen DİSK Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fahrettin Erdoğan, silah sesleri üzerine odaya girdiğini ve 5-6 el silah sesi duyduğunu ifade ederek, ”Onun öncesinde herhangi bir bağrışma kavga veya buna benzer bir şey duymadım. İçeri girdiğimde başkanın koruması saldırganın üzerindeydi. Silah da saldırganın elindeydi” dedi.

Erdoğan, Çelebi’nin korumasının saldırganı etkisiz hale getirdiğini belirterek, ”Daha sonra başkanla konuştum. Başkan ‘Ayağımdan yaralandım’ dedi. Şahsı daha önce sima olarak tanıyorum. DİSK’e gelip gidiyordu” şeklinde konuştu.

R.T’NİN UYUŞTURUCUDAN POLİSTE KAYDI VAR

DİSK Genel Merkezi’ndeki makamında Çelebi’ye silahlı saldırıda bulunmasının ardından yakalanan R.T, Şişli Polis Merkezi’ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından R.T, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen R.T, Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanmaya başladı.
R.T’nin üzerinden 37 adet kullanılmamış mermi çıktığı öğrenildi. Herhangi bir işle uğraşmadığı kaydedilen şüpheli R.T’nin, 1995 yılında poliste ”Uyuşturucu madde bulundurmaktan” kaydının bulunduğu ve tabancasından çıkan kovan sayısının 5 olduğu bildirildi.

Bu arada, olay sırasında DİSK Genel Merkezinde bulunduğu belirtilen ve R.T’ye müdahale ettiği ifade edilen biri kadın 2 kişi de ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

1220730cookie-checkDİSK Başkanı Çelebi’ye silahlı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.