DİSK Genel Kurulu 15 Şubat’ta

DİSK’in 15-17 Şubat 2008 tarihlerinde İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek 13. Genel Kurulunda, konfederasyonun 40 yıllık tarihi değerlendirilerek, önümüzdeki 4 yıla yönelik kararlar alınacak. Genel kurulda, konfederasyonun 41. kuruluş yıl dönümü de kutlanacak.


Dünyanın dört bir yanından 40’ı aşkın sendikacının bir araya geleceği genel kuruldan bir gün önce de Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Uluslararası Sendikal Hareket ve Sendikal Mücadelede Yeni Deneyimler” başlıklı bir sempozyum düzenlenecek.


Uluslararası sendikal hareketteki farklı anlayışların temsilcilerinin yer alacağı sempozyumda, uluslararası deneyimlerin paylaşması ve karşılaştırması amaçlanıyor. Sempozyumda, sendikal haklar kapsamında neo-liberal politikalar karşısında geliştirilen mücadele yolları, sendikaların hükümetlere ve uluslararası tekellere karşı aldıkları tutumlar, üçlü yapılara katılımları ve elde edilen başarılar değerlendirilecek. Ayrıca uluslararası sendikal yapıların yerel çalışmalara katkıları, uluslararası dayanışmanın önündeki engeller ve başarılı örnekler tartışılacak.


Sempozyumda, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Cenevre Bürosu Müdür Yardımcısı Raquel Gonzales, İngiltere’den TUC-CWU Genel Sekreteri Billy Hayes, Güney Afrika Cumhuriyeti’nden COSATU Başkan Yardımcısı Violet Seboni, Güney Kore’den KCTU Genel Başkan Yardımcısı Young-Ok Jin, Filipinler’den KMU Genel Başkanı Elmer Labog, Arjantin’den CTA Uluslararası İlişkiler Danışmanı Godoy Hugo Ernesto, Brezilya’dan, CUT Uluslararası İlişkiler Danışmanı Clair Siobhan Ruppert ve Fransa’dan CGT Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Sorumlusu Mariannick Lebris, tebliğ sunacak.


Aynı zamanda DİSK’in 41. kuruluş yıl dönümü kutlaması olacak sempozyuma, yabancı konukların yanı sıra Türkiye’den akademisyenler, gazeteciler, sendikalardan ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler katılacak.


Sempozyum ve DİSK Genel Kuruluna katılacak yabancı konuklar arasında Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Danimarka, Filipinler, Filistin, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, KKTC, Kıbrıs Rum Kesimi, Macaristan, Romanya, Rusya ve Yunanistan’dan sendikacılar bulunuyor.


14 Şubat 1967 tarihinde kurulan DİSK, 2007 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle 40. yılını kutladı. 

1054880cookie-checkDİSK Genel Kurulu 15 Şubat’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.