DSÖ: Omicron baskın geldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un Omicron varyantının dünya genelinde diğer varyantlara büyük oranda baskın geldiğini belirterek, salgının mevcut seyrinin Omicron’un küresel yayılımı üzerinden nitelendirildiğini açıkladı.

Örgütün sitesinde yayımlanan Haftalık Covid-19 Güncelleme Raporu’nda haftalık Covid-19 vaka ve can kaybı artış oranları ile Omicron varyantının son durumu değerlendirildi.

24 ile 30 Ocak arasında küresel Covid-19 vakaları, bir önceki haftaya göre hemen hemen aynı oranda artarken can kayıpları son bir haftada yüzde 9 daha fazla arttı.

Son bir hafta içinde dünya genelinde yaklaşık 22 milyon yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçerken virüs nedeniyle 59 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Covid-19’un Alfa, Beta, Gamma, Delta, Lambda ve Mu varyantlarının hepsinin küresel çapta varlığının azaldığı, Omicron’un ise kendinden önceki varyantların neredeyse tamamen yerini aldığı kaydedildi.

İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi’nin (GISAID) son bir ayda dünyadan topladığı 433 bin 223 pozitif Covid-19 numunesinin yüzde 93’ünün Omicron, yüzde 6,7’sinin Delta ve geri kalanların da diğer varyantlara ait olduğu belirtildi.

Bu rakamlarla birlikte Covid-19’un küresel yayılımının Omicron üzerinden nitelendirildiği vurgulandı.

2581550cookie-checkDSÖ: Omicron baskın geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.