DTP: Türk bayrağının indirilmesi yanlış

Ayna, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 22 Temmuz seçimlerinden sonra “hükümetin militarist düşüncelerinin su yüzüne çıktığını, sınır ötesi operasyon kararıyla bir savaş hükümeti olarak çalışmaya başladığını” iddia etti.


Teröristler için “gerilla”, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için “sayın” ifadesini kullanan Ayna, “16 Aralık’ta sınır ötesi operasyonla tırmandırılan Kürtlere karşı şiddet politikası 15 Şubat’ta ayyuka çıkarılmıştır” dedi.


15 Şubat’ta Cizre’de Yahya Menekşe adındaki bir gencin “üzerinden panzerle geçilerek bilinçli olarak öldürüldüğünü” savunan Ayna, şunları kaydetti:


“Bu sorun hava operasyonlarıyla çözülmediği gibi, kara operasyonuyla da çözülemez. Bu ülke yeni bir maceraya sürüklenmeden makul ve ciddi çözüm arayışları için adımlar atmalıyız. Yoksa gençler ölmeye devam edecektir. Buna dur deme iradesi ve gücü hepimizde vardır.


DTP olarak grubumuz, belediyelerimiz, tüm kurumlarımız ve halkımızla demokrasi, hak ve özgürlük mücadelemize devam edeceğiz. Ancak bunu gerçekleştirmek herkesin sorumluluğunda olduğu kadar, öncelikle hükümetin sorumluluğundadır.”


Bir gazetecinin, “Cizre’de Türk bayrağını indirilmesi olayını nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine Ayna, “Bunların provokatif hareketler olduğunu düşünüyoruz. Türk bayrağının yere indirilmesi doğru değildir. Hiçbir bayrağın yere indirilmesi doğru değildir” dedi.



 


 

1055500cookie-checkDTP: Türk bayrağının indirilmesi yanlış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.