DUBAİ”DEN… Arabian Nights…

İşte size üçüncü yazim ve daha üçüncü yazimdan itibaren ne yazacagim diye kara kara düşünmeye başladım bile. Salı akşamı bir önceki yazımda sizlere bahsettiğim pazarlama araştırmacısı arkadaşlarım ile beyin fırtınası bile yaptık çözüme ulaşalım diye ama nafile… Gel zaman git zaman düşünürken e-posta adresime gelen bir reklamda Dubai’de yeni açılan bir bar tanıtımı vardı ve tamam dedim konumuz budur…

Öncelikle hemen diğer yazılarımda olduğu gibi sizlere bu konu hakkında özet bilgiler vereyim. Dubai alkollü içki içmenin aslında garip bir şekilde serbest olduğu ender Arap kökenli yerlederden birisi. Ha serbest dedimse bakkala gidip içki alacak kadar değil. Herşeyin yolu yordamı var burda. İçki içmek istiyorsanız otel, alışveriş merkezi vb. yerlerde yer alan kapalı mekanları tercih etmeli yada gidip yerel otoriteden izin çıkartıp onların tanımladığı noktalardan içeceklerinizi almalısınız. Tabi Müslüman bir ülkeden geliyor iseniz bu izni unutun derim ki bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılaştığı bir durum… Yok izin alamadınız onunda yöntemleri mevcut. Ajman emirliğine gidip içkinizi serbest birşekilde alır ve Sharjah’dan geçerek trafik kazası yapmamaya ya da polis kontrolüne girmemeye çalışarak Dubai’de evinize gelirsiniz. Ajman’da markette bile serbest olan alkollü içkiler Sharjah’ta tamamen yasak olduğu için ve Dubai-Ajman arasında Sharjah’tan mutlaka geçmeniz gerektiği için yolda dikkatli olmalısınız. Yakalanırsdanız mazallah bir müddet sizi cezaevinde konuk eder Sharjah Hükümeti… Diğer yöntem ise kendinize izin sahibi gayrimüslim bir dünyalı bularak ondan sizin adınıza alkollü içkilerinizi almasını isteyebilirsiniz. Bu durumda avantadan 1-2 bira hediye etmek bir sonraki isteklerinizde yüz bulmanıza yardım edecektir…

Yok ben bunlar ile uğraşamam, gidip barda içerim güzel güzel demlenirim derseniz -ki pahalı olan seçenektir- birçok alternatif bulabilirsiniz Dubai’de. Bunlardan benim en çok sevdiğim ancak açık hava olması nedeni ile kışın gidilmesi gereken Irish Village’dir. Hafif İstiklal üzerindeki Irish Pub’u andıran mekanda gayet hoş vakit geçirebilirsiniz. Diğer alternatif mesela Buddha Bar olabilir. Şu hani dünyaca ünlü, CD’leri olan Buddha Bar’ların dubai şubesi. Çok büyük bir alana kurulu ve rezervasyonsuz gelenlere kapıda pek iyi davrandıkları söylenemez… Triology, Papermoon da güzel alternatifler olabilir. Tabi bunların dışında gidip Uzo içeceğiniz, tabak/çanak kıracağınız, Fedonvari eğlencenin adresi Yunan Restoranı Zorba var… Gece geç saatlerde başlayan eğlence sabaha kadar devam ediyor… İnsan oraları görünce şurda Çicek Pasajı, Kumkapı türünden bir yer olsun diye iç geçirmiyor değil. Uzo çok benzesede Rakı’nın yerini tutmuyor…

Şimdi mekanlarıda kısaca özetledikten sonra gelelim gece hayatının detaylarına… Öncelikle şunu belirteyim buralarda bazı mekanlara yerel kıyafetler, terlik, günlük kıyafetler ile girmek yasak.  Adamlar birşey biliyorda yasaklıyor diye düşünüyor ve konumuzda devam ediyoruz… Daha önceleri belirttiğim üzere burası 42 milletten insanın bir araya geldiği yerlerden birisi. Bunun gece hayatına doğal olarak yansımaları da oluyor. Çok çeşitli eğlencelere sahne olan Arap Geceleri artık hiçte o bizim televizyonda izlediğimiz gibi değil… Köpük partilerinin olduğu, Tiesto dinleyen gençlerin çılgınlar gibi dansettiği, alkolün su gibi aktığı geceler… En ilginci ise bu gecelere katılanların arasında çok fazla sayıda lokal insanında olması. Hatta kıyafetin serbest olduğu mekanlarda onları kendi yerel kıyafetleri ile bir görmeniz mümkün yanlarında mini etek giymiş, sarışın avrupalı kız arkadaşları ile içki içerken. Garip bir paradox oluşturuyor aslında…

Bu arada yazımı bitirirken unutmadan söyleyeyim burada alkollü araba kullanmada promil limiti sıfır ve yakalırsanız 2 ay hapis yatıyorsunuz.
Sağlıcakla kalın…

1089770cookie-checkDUBAİ”DEN… Arabian Nights…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.