Düğün saldırısında can kaybı 50’a çıktı

Gaziantep’teki bir ilkokulun bahçesinde düzenlenen düğünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki bombalı terör saldırısında 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

VALİLİK: 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 94 KİŞİ YARALANDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi’nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 50 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır” dedi.

Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, kenteki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 50’a yükseldiğini, 94 kişinin de yaralı olduğunu bildirdi.

Ülkenin ve aziz milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetle kınadıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi’nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 50 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz saldırıyı milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağ olsun.”

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep’teki terör saldırısında içerisinde durumları ağır olan yaralıların bulunduğunu belirterek, “Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı” dedi.

Akdağ, Gaziantep Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, lanetli örgütlerin bir kez daha kötü oyunlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Tüm örgütlerle IŞİD’inden FETÖ’süne ve PKK’sına kadar milletçe mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını ifade eden Akdağ, bu kararlılığın gösterildiğini ve bundan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Akdağ, patlamada ölü ve yaralıların olduğunu hatırlatarak, “İçerisinde durumları ağır olan yaralılarımız var. Tüm sağlık personelimiz seferber oldu. Onlarca ameliyat aynı anda başladı” ifadelerini kullandı.

Şimdi yaralıların durumlarını öğrenmek için temaslarda bulunacaklarını belirten Akdağ, sosyal medyada kan ihtiyacının olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Buna benzer hain menfur saldırıların hiçbirinde bir kan ihtiyacımız olmadı. Kızılay’ın elinde gerekli stok var. İhtiyaç duyulduğunda kullanılıyor. Velev ki ihtiyaç olsa, bu ihtiyaç için sadece Kızılay’a ve Sağlık Bakanlığının ifadelerine kulak vermeli. Bunun dışındaki isteklerin hiçbir anlamı yok. Aksine hastanede işlerini yapmaya çalışan personelin, işini aksatma riski ortaya çıkıyor. Allah korusun bunlardan çok daha büyük hadise gelse başımıza, dediğim gibi kulak verilecek merciler, Bakanlık ve Kızılaydır.”

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise yaşanan acının tüm millet için ortak olduğuna işaret ederek, milletçe ve devletçe bu yaraların sarılacağını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’ndeki bir sokak düğününde gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep’e gitmesi talimatını verdi.

1998840cookie-checkDüğün saldırısında can kaybı 50’a çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.