Dünyaca ünlü Tabiat Parkı Bilal’in ortağına peşkeş çekildi!

Antalya’nın Alanya ilçesi Avsallar Mahallesinde bulunan dünyaca ünlü İncekum Plajı’nı da kapsayan İncekum Tabiat Parkı, Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu öne sürülen İşadamı Mehmet Gür’ün şirketine peşkeş çekilerek 5 yıldızlı lüks İslami Otel yapıldı. 1963 yılından beri mesire yeri olarak kullanılan İncekum, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli için eğitim ve sosyal tesis işlevi görüyordu. İncekum Tabiat Parkı’nın göbeğinde yükselen dev otelin bulunduğu arazinin tapu kayıtlarında ‘orman’ niteliğinde olduğu dikkati çekerken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde ise alanda konaklama tesisi bulunmadığı bilgisine yer veriliyor.

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Avsallar mahallesinde yer alan İncekum Plajı, benzersiz kumsalı ve orman dokusuyla yıllardır görenleri büyüleyen bir dinlence merkeziydi. 1963 yılında ‘Orman İçi Dinlence Yeri’ olarak ayrılan İncekum, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın personeli için eğitim ve sosyal tesis amacıyla kullanıldı. Yıllardır yöre halkına ve turistlere ‘mesire yeri’ olarak hizmet veren İncekum, 2006 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Tabiat Parkı’ ilan edilerek koruma altına alındı.

İNCEKUM, BİLAL’İN ‘ORTAĞIMIZ’ DEDİĞİ MEHMET GÜR’E PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Antalya-Alanya karayoluna bitişik konumdaki İncekum, yıllardır her iktidar döneminde rant çevrelerinin iştahını kabartıyordu. Sonunda İncekum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu öne sürülen Ortadoğu Grup’un sahibi Mehmet Gür’e peşkeş çekildi. 27 hektarlık alana sahip olan İncekum Tabiat Parkı’nın 4 bin metrekarelik kısmına, yüzlerce ağacı katlederek 5 yıldızlı otel inşa eden Ortadoğu Grup, ‘İslami Tatil’ çerçevesinde ‘Wome Deluxe Hotel’ adıyla hizmete açtığı otelde müşterilerini ağırlamaya başladı. Görülmemiş bir lüksün dikkat çektiği otelde, kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı denize girebileceği plajlar yer alıyor.

 

ESKİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ŞİRİN: ‘BUNUN ADI PEŞKEŞ’

Antalya eski Orman Bölge Müdürü Gürel Şirin, Türkiye orman camiası için önemli bir eğitim ve dinlence yeri olan İncekum’un, kamuya ait bir alan olduğunu belirterek, “Binlerce insanının yararlanması gereken bir alanı, bir iki kişi para kazanacak diye özel bir şirkete kiralanmasını, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesi olarak değerlendiriyorum” dedi.

İNCEKUM, TÜRK ORMANCILIĞI İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZDİ

1973 yılında, bugün otel inşa edilen alandaki İncekum Eğitim Müdürlüğü’nde vekâleten yöneticilik yaptığına değinen Şirin, “Bugün otellerde yapılan meslek için eğitimler geçmişte İncekum’da yapılıyordu. Buna yangın eğitimleri de dâhildi. Dolayısıyla Türkiye’nin bütün ormancılarının yolu bir şekilde İncekum’dan geçmiştir, ormancılar için manevi anlamı olan bir yer burası. Ancak kamu kurumlarına ait benzeri tesisler içerisinde ilk elden çıkarılan yerlerden biri de İncekum oldu” diye konuştu.

GEÇMİŞTE DE RANT ÇEVRELERİNİN İŞTAHINI KABARTIYORDU

Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran İncekum’la ilgili rant taleplerinin geçmişte de olduğuna değinen Şirin, “Ancak eskiden kamuya ait değerlere daha çok sahip çıkılıyordu. Bugün bu tür rant taleplerinin hemen yerine getirilmesi oldukça üzücü” görüşünü dile getirdi.

MİLLİ PARKLAR’A GÖRE İNCEKUM’DA KONAKLAMA TESİSİ YOK!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 6. Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde, ‘İncekum Tabiat Parkı’ hakkında verilen bilgilerde, alan içerisinde konaklama tesisi bulunmadığı belirtiliyor. Tesisin bulunduğu alanla ilgili parsel sorgusunda ise arazinin ‘orman’ niteliğinde olduğu belirtiliyor. Buna göre, korunan alanda inşa edilen ve aylardır müşteri kabul eden 5 yıldızlı lüks İslami otel, devletin kurumlarının kayıtlarında yok.

BİLAL ERDOĞAN MEHMET GÜR İÇİN ‘ORTAĞIMIZ’ DEMİŞTİ

İncekum’daki orman arazisini kapan işadamı Mehmet Gür, 17 Aralık yolsuzluk dosyasında yer alan ve aylarca ülke gündeminde tartışılan ‘sıfırlama’ tapesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ‘ortağımız’ diye söz etmesiyle gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile dostu olan işadamı Remzi Gür’ün yeğeni olan Mehmet Gür ile Bilal Erdoğan’ın inşaat sektöründe de ortak iş yaptığı öne sürülmüştü.

1636310cookie-checkDünyaca ünlü Tabiat Parkı Bilal’in ortağına peşkeş çekildi!
Önceki haberBaşbakan Acil Servisleri hamama çevirdi!
Sonraki haberBu da ‘infazsız’ yargı!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.