‘Duvara Karşı’ bir ödül daha aldı…

Cahit ile Sibel adlı iki karakterin fırtınalı aşk ilişkilerini anlatan film, dün gece İspanya’nın Barselona kentindeki Kongre Sarayı’nda düzenlenen gala gecesinde, Avrupa Sinema Akademisi tarafından verilen ödüle layık görüldü.

Fatih Akın’ın ”Duvara Karşı” adlı filmi, daha önce de Berlin Film Festivali ‘nde Altın Ayı ile Alman Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Alman ve Türk vatandaşı olan Fatih Akın, ödül töreninde sonra yaptığı açıklamada, filmin Avrupa’daki Müslüman göçmenlerin sorunlarına eğilen ilk yapımlardan birisi olduğunu söyledi.

”Türk, Türk-Alman ve Alman şeklinde filmin 3 değişik bakış açısı var” diyen Fatih Akın, ”Biz bu üç değişik görüşü bir araya getirerek bir orta yol bulmaya çalıştık” diye konuştu.

Avrupa Film Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ödülü İngiliz aktris Imelda Staunton’a, ”Duvara Karşı” ile en iyi film için yarışan ”Vera Drake” filmindeki rolü için verildi.

Yine Fatih Akın’ın filmiyle yarışan bir başka yapım İspanyol ”Mar adentro” filmindeki tiplemesiyle İspanyol Javier Bardem, en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Bu filmin yönetmeni Alejandro Amenabar da en yönetmen ödülünü aldı.

Fransız sinemacılar Agnes Jaoui ”Comme une image” adlı filmi için en iyi senaryo, bir başka Fransız Jean Pierre Bacri de ”J’attendrai le suivant” adlı yapım için en iyi kısa metrajlı film senaryosu ödüllerine layık görüldü.

Törene, Wim Wenders, Jeremy Irons, Jeanne Moreau, Victoria Abril, Sergi Lopez, Nikita Mijalkov, Franka Potente ve Bruno Ganz gibi ünlü oyuncular da katıldı.
     

1096430cookie-check‘Duvara Karşı’ bir ödül daha aldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.