E – pasaport geliyor

Uygulamaya 23 Ekim’de başlanacak. E pasaport uygulamasıyla Avustralya “biyometrik” pasaport uygulayan ilk ülke olacak. Yeni pasaportlara yerleştirilecek bir gemi dolusu çip Avustralya’ya getirildi.

Para da basan Note Printing Australia, yeni pasaportları da çıkaracak. Uygulamanın denemesi, 2500 Quantas personeline dağıtılan yeni pasaportlarla yapıldı. Dışişleri Bakanlığı Pasaportlar Dairesi Müdür Yardımcısı Bob Nash, eski pasaportların 23 Ekim’den sonra da yürürlükte kalacağını söyledi. Yeni Pasaportlardaki çiplerde, bu aşamada eski pasaportların üzerinde yazılı olan bilgiler dışında yeni bir bilgi olmayacak.

Pasapaort almak için başvuranlardan, yüz taraması sistemine uygun iyi kalite resim istenecek. Yeni pasaportların fiyatı, eskilerden 19 Dolar pahalı olacak. 2007 yılında, gümrüklere “Smart Gate” adı verilen ve içinden geçenin yüzünü “okuyacak” ikinci kuşak kapılar konacak.

Yeni pasaportların, eskilerinin yerini alması 10 yıla yayılacak. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 8.5 milyon Avustralyalı pasaport taşıyor ve bakanlık her yıl 1 milyon yeni pasaport veriyor. 

1113510cookie-checkE – pasaport geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.