Ebru Timtik’in cenazesinde polis, biber gazı ve plastik mermisi

Ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik için Gazi Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreninde polis, yürüyüşe biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Ölüm orucunun 238’inci gününde hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik’in cenaze törenine birçok polis müdahalesi yaşandı. Önce İstanbul Barosu önünde yapılacak töreni engellemek isteyen polis, Timtik’in naaşını Adli Tıp Kurumu önünden kaçırııp Gazi Cemevi’ne götürdü. Cemevine girmek isteyenleri de koronavirüs salgını bahanesiyle engellemeye çalışan polis, yapılmak istenen yürüyüşe de biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Dersim Barosu, Ebru Timtik için yayımladığı mesajda “Adil yargılanma, hak ve adalet mücadelemizde seni hep saygıyla anacak ve unutmayacağız” dedi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi, “Arkadaşımız Avukat Ebru Timtik açlıktan değil adaletsizlikten öldü” diyerek “Buradan başta Yargıtay olmak üzere yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Ebru’yu suskunluğunuz, taleplerine gözlerinizi kapamanız öldürdü. Yaşanan bu hukuksuzluğa son verin ki, Aytaç’ı yaşatalım” diye seslendi. Demokrasi İçin Birlik de yayımladığı mesajında “Ebru Timtik’in ölümünün sorumluğunu taşıyan Adalet Bakanı’na sesleniyoruz: Bu gaddarlık, bu hukuksuzluk son bulmalı, ölüm orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi derhal yerine getirilmelidir” çağrısı yaptı.

_______________

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI EVRENSEL’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.evrensel.net/haber/412649/ebru-timtikin-cenazesinde-polis-biber-gazi-ve-plastik-mermi-ile-yuruyusu-engelledi

2445390cookie-checkEbru Timtik’in cenazesinde polis, biber gazı ve plastik mermisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.