‘Ecevit’i Özkan’a karşı uyarmıştım’

Berlin’de yaşayan gazeteci-yazar Nazmi Kavasoğlu, eski Başbakan Bülent Ecevit’e gönderdiği bir mektupta, DSP içinde yaşandığını belirttiği krizin ortaya çıkmasından dolayı eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile CHP Milletvekili Kemal Derviş’i eleştirdi.

Türklerin Alman toplumuna uyumu konusunda sağladığı katkılarından dolayı Federal Liyakat Nişanı’nı alan Kavasoğlu, Ecevit’e gönderdiği mektubunda şunları yazdı:

”Son günlerde, hayati hatanızın Kemal Derviş’i Türkiye’ye getirmek olduğunu vurguluyorsunuz. Kemal Derviş’ten önce son derece vahim hata Hüsamettin Özkan olmamış mıdır? Çok iyi anımsayacaksınız: 1994 yılında sizin odanızda, ben, siz ve Hüsamettin Özkan, DSP’den diğer partilere giden milletvekillerinin karakterleri, çıkarcılıkları, ‘brütüslükleri’ üzerine konuşurken, Hüsamettin Özkan’ın gözlerindeki sinsi bakışları, kurnaz karanlıkları yakalayıp kendisine ‘Hüsamettin bey, siz de mi Brütüssünüz?’ diye sormuştum. Hüsamettin bey sinirli, hırçın bir şekilde ayağa fırlayarak ‘Estağfurullah. Asla! Böyle bir şey hayatta olmaz! Ben mezara kadar Ecevit’in yanındayım’ demişti…”

Özkan’a sorduğu sorunun süreç içinde doğru olduğunun ortaya çıktığını belirten Kavasoğlu, ”Olayın olduğu günlerde teşhisim doğru okunup, gerekenler yapılsaydı Hüsamettin Özkan’ın cesaretlendirmesi, desteği ile başlatılan ‘DSP’nin çökertilme eylemi’ hayata geçirilmeyecekti. Derviş, böyle bir oyuna giriş bile yapamayacaktı” dedi.

Kavasoğlu, Ecevit’e yönelik eleştiri mektubunu yazma gerekçesini de “Bu olayı anımsatarak ahlaki sorumluluğumu yerine getirmek istedim” diye açıkladı…

İLGİLİ HABERLER:

– Kavasoğlu’ndan kurşuna karşı şiir

– Türkiye’yi terleten CDU’dan sürpriz!

FOTOĞRAF: Alman Sağlık Bakanı Dr. Knake-Werner, Nazmi Kavasoğlu’na Cumhurbaşkanı adına Liyakat Madalyası’nı verirken ve Hıristiyan Demokrat Partisi’nin Kavasoğlu’ndan destek isteyen mektubunu görüyorsunuz.

1102080cookie-check‘Ecevit’i Özkan’a karşı uyarmıştım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.