‘Eşekleri katletmeyin!’

Biyologlar Derneği, İskele Yurttaş İnsiyatifi’nin “İskele bölgesindeki ormanlık arazinin sermayeye peşkeş çekilmemesi ve Milli Park’taki eşek katliamının durdurulması” mücadelesine destek verdi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven, çevresel ve biyolojik zenginliklerin gün geçtikçe yok olduğunu belirterek, Milli Park’taki özgür eşeklerin öldürülmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.


Türkseven, “Buraya  elektrik götürüldükten sonra eşeklerin ölmeye başlaması düşündürücüdür” dedi.


Niyazi Türkseven, şunları kaydetti:


“Ülkemizdeki biyolojik değerlere sahip çıkmak öncelikle Çevre Bakanlığı’nın görevidir. Ancak eşek katliamlarını yapanları yakalayıp adalet önüne çıkarmak da polis örgütünün işidir. Polis örgütümüzün bu katliamı yapanları çok kısa bir sürede yakalayacağından hiç şüphemiz yok.” 


AVCILIK FEDERASYONU’NUN TEPKİSİ


Avcılık Federasyonu Başkanı Harper Orhon, Karpaz bölgesinde eşekler yanında ardıç ve şinya ağaçlarının da katledildiğini belirterek, yetkililerin acil önlem almasını istedi.


Yazılı açıklamasında, avcılardan hiçbirinin Karpaz eşeklerine zarar vermesinin mümkün olmadığını savunan Orhon, eşek öldürmek için av günlerini kullanan kişilerin avcı olarak nitelenemeyeceğini kaydetti.


Karpaz eşeklerinin öldürüldüğüne ilişkin basın haberlerine dikkat çekerek federasyonun Karpaz’la ilgili hassasiyetine vurgu yapan Orhon, bölgede eşekler yanında tarla açmak için ardıç ve şinya ağaçlarının da katledildiğini belirtti.

707390cookie-check‘Eşekleri katletmeyin!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.