Ege Denizi’nde deprem

İzmir Körfezi’nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 08.13’te gerçekleşen depremin merkez üssü Foça. İzmir kent merkezi ve çevresinde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Gelen ilk bilgilere göre, deprem can ve mal kaybına neden olmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 08.13’te merkez üssü İzmir Foça olan, 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkezinin, yerin 11 kilometre altı olduğu tespit edildi.

Deprem, İzmir, Manisa ve çevre il, ilçelerde hissedildi, paniğe neden oldu. Gelen ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Deprem en yoğun İzmir’in Foça ve Karaburun ilçelerinde hissedildi. Deprem sırasında bu iki ilçede bazı vatandaşların ev ve işyerlerinden dışarı çıktığı gözlemlendi.

Bazı okullardaki öğrenciler de güvenlik amacıyla kısa süreli bahçeye çıkarıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, vatandaşların deprem sırasında sokaklara çıktığını belirterek, “İlçede kısa süreli de olsa bir panik yaşandı. Yaz başında 6.2 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Yine geçtiğimiz ay 4.2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Binalarda herhangi bir sıkıntı yok. Hasarla ilgili herhangi bir başvuru da olmadı. Tüm muhtarlarımızla görüştük. Bir sıkıntı yok” dedi.

4.8 büyüklüğündeki depremin ardından 08.30’da 3.9 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşandı.

“BÜYÜK DEPREM ÜRETMEZ”

Depremle ilgili NTV yayınına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz ise şunları söyledi:

“Çok sayıda fay içeren bir bölge. Karaburun, Urla ve İzmir; iki önemli yönde fay sisteminin birbiriyle kesiştiği etkin olduğu bir bölge. Karada da diri fayların mevcut olduğunu biliyoruz. Foça açıklarında oluşan bu deprem, deniz içerisindeki faylardan kaynaklı. Karakteri henüz belirlenmedi ama bildiğimiz kadarıyla çok büyük deprem üretecek faylar söz konusu değil orada. Orta büyüklükte depremler yaşanıyor zaman zaman. İzmir, ilçeleriyle birlikte deprem riski yüksek bölgedir. O nedenle yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi önemli…”

2148170cookie-checkEge Denizi’nde deprem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.