Eğitim Konsorsiyumu başkanını seçecek

Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Kasım Pazar gün Hornsey Atatürk Okulunda yapılıyor.

Mayıs ayında yapılması gereken Kongrenin 6 ay gecikmeli olarak yapılması, Başkan adaylarından Ertanç Hidayettin tarafından şiddetle eleştirildi. Kendisiyle adaylığı hakkında detaylı olarak konuştuğumuz Hidayettin konu kakkında şunları söyledi:

“Bir vakıf olarak kayıtlı olan Kosorsiyumun daha duyarlı olması gerekirdi. Kongreyi altı ay geciktirmekle Konsorsiyum kendi tüzüğünü çiğnemiş oldu. Kişilerin özel durumları hakkında büyük sempatim var. Ancak 11 üyesi olan Konsorsiyum Yönetim Kurulu Kongrenin gerçekleşmesini sağlamaktan aciz olmamalıydı”.

Kasım ayındaki Kongrede bir ilk yaşanacak. İlk kez Başkanlık için bir yarış olacak. Geçmiş yıllarda anlaşmalı olarak tek aday çıkarılmaktaydı. Bu yıl Ertanç Hidayettin’in yanısıra, şu an Yönetim Kurulunda bulunan ve geçmişte bir yıl Konsorsiyum Başkanlığı yapan eğitimci Nejmi Hasanoğlu’nun da aday olması beklenmektedir. Hasanoğlu adaylığı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Ertanç Hidayettin’e adaylığının nedenlerini sorduk. Cevabı şöyle oldu:

“ 2003 yılında İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi üyesi ve Konsey dışı derneklerin biraraya gelerek kurduğu Konsorsiyumun başından beri içerisinde bulundum. İki yıl süreyle Konsorsiyumun ilk ödenekli Koordinatörü olarak görev yaptım. Okullar arası koordine sağlamak, okullarımızın standartlarını yükseltmek, ve çocuklarımızın akademik başarılarına katkı koymak için kurulan bu güzide kuruluşumuz şimdiye kadar epeyce başarılara imza attı. Ancak geçtiğimiz beş yıl içerisinde Konsorsiyum tamamıyle kendi içine dönük çalışmaya başladı. Geçmişte sağlanılan dışa dönük önemli çalışmalardan vazgeçildi ve tamamıyle kendi toplumlarımıza dönük çalışmalara önem verildi. Okulların sorunlarına çözüm getirileceğine hayal ürünü, gerçekçi olmayan projelere zaman harcandı.

Özellikle yerel ve merkezi eğitim kurumları ile ve diğer etnik azınlık toplum okulları ile etkili ortaklık geliştirilmesinin giderek önem kazandığı bu zamanlarda, bu tutum Konsorsiyumun gerilemesine neden oldu. Ayrıca Konsorsiyum üye okullarla ve ailelerle etkili iletişim kuramadı. Bu da zaten giderek artan sorunlarla uğraşan okullarımızın yeterince destek almasının önünde büyük engeller teşkil etti.

Altı yıldan beri çalıştığım kurum olan “Ek Eğitim İçin Ulusal Kaynak Merkezi”ndeki konumum diğer toplum okullarını tanımamı sağladı. Onlardan çok şeyler öğreneceğimize inanıyorum. Görevim dolayısıyle edindiğim deneyimlerimi kendi okllarımız için de kullanmanın en etkili yolunun Konsorsiyumun yönetiminde söz sahibi olmaktan geçtiğine karar verdim. O yüzden ve birçok arkadaşlarımın da teşvikiyle Başkan adayı olmaya karar verdim”.

Konsorsiyum seçim sistemine göre Başkan Genel Kurulda üye okullar tarafından seçilir.  Yönetim Kurulu ise Başkan seçiln kişinin snduğu listeden oluşur. Hidayettin Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilecek kişilerin deneyimli eğitimcilerden oluştuğunu söyleyerek bu isimlerin Genel kurulda açıklanacığını belirtti.

Son olarak Hidayettin şunları söyledi:

“Eğitim camiası ve genel olark İngiltere’de yaşayan toplum arasında açık sölü, radikal, eleştirmekten çekinmeyen birisi olarak bilinmekteyim. Başkan olarak seçildiğim takdirde bu tavrım devam edecek. TC ve KKTC eğitim yetkilileri ile karşılıklı saygı ve anlayşa dayalı, mesafeli bir ortaklık geliştirmeye özen göstereceğim. Ancak önceliğim Konsorsiyumun yaşadığımız ülke İngiltere eğitim çevrelerinde eskiden olduğu gibi etkili çalışmalar yapmasını sağlamak olacak. Okullarımızın geleceğinin buna bağlı olduğuna inanmaktayım.

“Konsorsiyum üye okullarının iki seçeneği bulunuyor. Ya statükocu, yeniliğe açık olmayan, dış talimatlarla yönetilen bir ekiple yerlerinde sayacaklar, hatta gerilemeye devam edecekler, ya da yenilikçi, radikal ve açılım sağlayacak bir ekiple rota değiştirip ileriye doğru yürüyecekler.”

2020980cookie-checkEğitim Konsorsiyumu başkanını seçecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.