Şehit annesine 26 yıllık ayıp

Hanife Altınan’ın (72) oğlu Mustafa 1986 yılında Malatya’da şehit düştü. Çatalca’nın Örencik Köyü’nde yaşayan anne Altınan, oğlunun tabutunu top arabasında gördükten sonra bir daha hiçbir araca binmedi. Maaş başvurusu için köyden ilçe merkezine de gidemedi. 26 yıl boyunca köylünün yardımıyla, yarı aç yarı tok yaşamını sürdürdü.

DEVLETİM SAĞ OLSUN

Dram Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan’ın ziyaretiyle tesadüfen ortaya çıktı. 6 ay önce durumu öğrenen Taşdan gerekli işlemleri yaptırdı. Yetkililer evine gidip Hanife Ana’nın başvurusunu aldı.

Ve dün Taşdan ve banka yetkilileri, 6 aylık maaşını Hanife Altınan’a elden verdi. Harabeye dönen evi de onarılan Hanife Ana, ‘Kaymakam oğlumu tanımadan önce çok kötü durumdaydım. Araba korkum yüzünden köyün dışına çıkamıyorum. Maaşım yok. Köylülerin yardımıyla ayakta kalıyordum. Şimdi evim yenilendi. Kimseye ihtiyacım kalmadı. Devletim sağolsun’ dedi.

Taşdan ise ‘İlk duyduğumda kulaklarıma inanamamıştım. Belgeleri incelediğimde, tazminat ve maaşı hak ettiğini gördüm. Maaş günü bankadan ve kaymakamlıktan bir arkadaş 800 lira maaşı elden teslim edecek’ diye konuştu. Altınan’ın bugüne kadar almadığı maaş ile ilgili de çalışma yapılıyor.

(Ercan ÖZTÜRK / Akşam)

1344120cookie-checkŞehit annesine 26 yıllık ayıp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.