Şehitler anıldı, Çanakkale kutlandı

Londra yakınlarındaki Brookwood Hava Şehitliği’ndeki törene, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Hava Ataşesi Kıdemli Kurmay Albay Muhittin Elgin ve Kara Ataşesi Albay Mustafa Gönel, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı (İTDF) Şener Sağlam ile çeşitli dernek ve kuruluş başkanlarıyla Londra’daki Türkler katıldı.
 
Tören, Brookwood Hava Şehitliği’nde yatan II. Dünya Savaşı sırasında eğitim gördükleri Londra’da şehit düşen 14 hava subayının anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi ve şehitlerin mezarlarına çelenk konuldu.


Törende konuşan Büyükelçi Yigit Alpogan, ”18 Mart, yurdumuzda ve vatanından uzakta, canını ülkesi için seve seve feda etmiş, asker ve sivil, tüm kahraman şehitlerimizi minnetle andığımız gündür. Temin ederim ki sehitlerimizin bize bıraktığı emaneti korumak için biz de gözümüzü kırpmadan canımızı feda etmeye hazırız” diye konuştu. 


Daha sonra söz alan Askeri Ataşe Albay Mustafa Gönel de ülkesinin bağımsızlığı ve bütünlüğü için dünyanın dört bir yanındaki şehitliklerde kefensiz yatan, ancak görevini yapmanın huzuru içinde uyuyan Türk şehitlerine sonsuz saygı duyduklarını vurguladı.
 
Görevleri başında hayatını feda eden kahramanlara bütün Türk ulusunun şükran duygularını sunmak üzere Brokwood’da toplandıklarını hatırlatan Albay Gönel, ” Türk ulusu 93 yıl önce Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Çanakkale Zaferi Cumhuriyet’in önsözüdür. Türk milleti, vatanın her karış toprağını kanlarıyla sulamış, büyük bir millettir” dedi. 


Şehitler Günü Anma Töreni’ne üyelerinin ulaşımını sağlayarak destek olan İTDF yöneticileri törende çok duygulandıklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür ettiler. Türk Hava Şehitlerimizin yanısıra Çanakkale Şehitlerimizin de anıldığı tören sonrası bir açıklama yapan Başkan Sağlam “Vatan topraklarından kilometrelerce uzakta, vatana hasret şehit oldular. Ruhları şad olsun!” dedi.


Törene katılan çeşitli dernek ve kuruluşların temsilcileri, şehitliğe çelenk koyarken, şehitlere minnet duygularını sunmaya gelen Londra’daki Türkler de çiçekler bıraktı.

811060cookie-checkŞehitler anıldı, Çanakkale kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.