Eğitimciler Forumu’ndan A Level Türkçe Yardımcı Ders Kitabı

Eğitimciler Forumu’nun açıklaması aynen şöyle:

Uzun ve yorucu iki yıllık bir çalışma sonunda içeriği ve basımıyla sonderece kaliteli Türkçe AS kitabımızı öğrencilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göznuru dökerek saatlerce titizlikle karşılık beklemeden çalışan onüç öğretmen arkadaşımızı yürekten kutluyoruz. Verdikleri emekle geleceğini inşa eden çocuklarımızın yaşamına yaptıkları katkı hiç bir şeyle ölçülemez.

Türkçe yardımcı ders kitabı basmak gönüllü kuruluşumuz olan Eğitimciler Forumu’nun uzun zamandır gündemindeydi. Eski müfredata göre hazırladığımız kitabı müfredat değişince yeniden yazmak zorunda kaldık. Sınavda dikkat edilecek noktalardan kompozisyon yazımına, gramer bilgisinden eski sınav kağıtlarına kadar öğrencinin sınav için ihtiyaç duyacağı her çeşit yardımcı materyele yer verdik. Müfredata uygun olarak tasarlanan üniteler çocuklarımızın Türkçe okuma, yazma, dinleme ve anlaması için değişik metodlar kulanılarak detaylı bir biçimde anlatıldı.

Çocukların hayal dünyasını zenginleştirmek, kültürel kimliklerini genişletmek amacıyla Türkiye’nin kültürel mozayiği kaliteli makalelerle anlatılıyor. Kitap İngiltere’de yaşayan öğrencilerimizi Türkçe AS sınavına hazırlıyor. Birçok konuda geniş kapsamlı ve öğrencinin içinde yaşadığı ortama ve çağa uygun, etik değerlere saygılı metinlerle zaten Türkçe konuşan çok dilli, çok kültürlü öğrenciye sıkılmadan izleyebileceği dersler veriliyor.

Hedefimiz orta eğitimdeki öğrencimizin evde bu alıştırmaları yaparken mümkün olduğu kadar çok Türkçe konuşarak ailesiyle yardımlaşması, konuları birlikte tartışıp, araştırması, öğrenmesi, anne veya babasıyla verimli ve kaliteli zaman geçirmesi ve sonunda da üniversiteye girme şansını arttıran A-Level Türkçe dersinden en yüksek puanı almasıdır.

Kitabımız A-Level Türkçe sınavı için bir başvuru kaynağı olarak İngiltere’deki büyük bir boşluğu dolduruyor.

AS ve A2 Level, Türkiye’dekinden oldukça farklı bir sistem olduğu için, bizim velilerimize hatta bazen öğrencilere bile çok karışık gelmektedir. Çoğu zaman birkaç puan ile iyi bir üniversite hedefi kaçıyor. Bu yüzden çocuklarımızın A-Level Türkçe sınavına girmeleri ve en yüksek puanı alıp üniversiteye kazanma şanslarını arttırmalarını öneriyoruz.

Örneğin iyi bir üniversite en az A-Level’dan 3 tane A istiyor. Varsayalım o üniversiteye 100 kişi başvurmuş olsun. 100 kişinin de 3 tane A’sı var ama eğer almış iseniz sizin 3 tane A artı bir de Türkçe A-Level’dan ekstra bir A’nız varsa, doğallıkla o üniversitenin sizi tercih etme şansı yükseliyor.

Bu kitap bazı öğrencilerimize böyle bir şans veriyor. Kullanabilirlerse ne mutlu bize…

Eğitimciler Forumu olarak yine tamamen gönüllü bir çalışmayla daha önce yayınladığımız ‘GCSE Türkçe Yardımcı Ders Kitabı’ ile ‘GCSE’den Üniversiteye Giriş’ ve ayrıca ilkokuldan ortaokula girerken velilerin yararlanacağı ‘Infopack’ gibi kitaplarımız geniş ilgi gördü. Ve şimdi de elinizdeki bu kitabı sunuyoruz. Şimdiye kadar çoktan yapılması gereken işlerdi. Bize kısmet oldu.

Toplumumuzun eğitim seviyesini yükseltebilme amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğiz.

843420cookie-checkEğitimciler Forumu’ndan A Level Türkçe Yardımcı Ders Kitabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.