Eğitimciler Forumu'ndan öğrencilere başarılar

Basına yönelik bir duyuruyla geçtiğimiz akademik yılda yapılan GCSE ve ‘A level’  sınavlarının sonuçlarını değerlendiren EF artan  başarı oranı dolayısıyla öğrencileri kutladı.


Sınav sonuçlarındaki bu başarının nedenleri ve sınav yönetmelikleri üzerinde duran EF bu konuda şöyle dedi:


“Sınava girilen ders sayısında azaltmalar yapıldı. Okullar, öğrencileri başarılı olabilecekleri derslere yoğunlaşmaları   yönünde destek sunmaya ve yönlendirmeye basladı. Dikkatler az sayıdaki derslere yöneltildi. İkincisi, öğrenciler  mesleki eğitime yönelmeleri için cesaretlendirildi. Bu da GCSE sınavına giren öğrenci sayısının azalmasına neden oldu. Ve son olarak da, sınavların iki ayrı tarihte yapılmasıdır. Böylece okullar, başarılı öğrencileri Kasım’da sınava alarak dikkatleri, orta ve geri düzeyde olanlar üstüne yoğunlaştırdı, ki bu da sonuçların yükselmesine neden oldu.” 


Etnik azınlıktan öğrencilerin başarılarının artırılması  üzerinde özellikle duran EF, başarının en başta ekonomik nedenlerle ilgili olduğunu, bu nedenle de, genellikle yoksul bölgelerde yoğunlaşan bu kesime yönelik maddi kaynakların yükseltilmesi gerektiği ve öğrencilere derslerinde özel  destek verilmesi konusunda girişimlerini sürdüreceklerini belirtti.


Okullarda gözlemledikleri diğer sorunlar üzerinde de duran EF, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması, okul binalarının yenilenmesi  ve olanakların artırılması gerektiğinin ve etnik azınlıklardan daha fazla sayıda öğretmene ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Bu sorunların çözülmediği takdirde başarıların geçici olacağı ve Britanya’daki eğitim düzeyinin Avrupa genelinin altında kalmaya devam edeceği uyarısını da yaptı.


ÖZEL DUYURU


EF’in Türkçe konuşan öğrencilere yönelik açılan özel kurslarla ilgili duyurusu aşağıdadır.
Matematiğinizi geliştirmek mi istiyorsunuz ?
Denediniz ama başaramadınız mı? İngilizcenize güvenmediğiniz için denemeye çekiniyor musunuz?
GCSE Matematik ve ENTRY 3 / LEVEL 1 Matematik Kursları tam size göre!
Türkçe konuşanlara tavsiye edilen bu kurslar
Türkçe konuşan öğretmenle İngilizce verilecektir.


GCSE Matematik dersleri Salı ve Perşembe akşam 6.00-9.00 arası 9 Eylül 2008 – Haziran 2009

815160cookie-checkEğitimciler Forumu'ndan öğrencilere başarılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.