‘Çeker gideriz’ sözü dikkat çekti

İngiltere’de yayınlanan ciddi ulusal gazetelerden The Times, İngiltere Dışişleri bakanı Jack Straw’ın Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarını olağanüstü toplantıya çağırmayı planladığını yazdı.


The Times gazetesi, Türkiye’nin açıklamalarının ardından Birlik Dönem Başkanı İngiltere’nin kendini büyük bir sınavın içinde bulduğunu yazdı.


Gazete, gelinen son noktadaki durumu değerlendirmek için Jack Straw’ın Avrupa Birliği Dışileri Bakanlarını acilen toplantıya çağırmayı planladığını da belirtti.


İngiliz Guardian gazetesi ise, Abdullah Gül’ün açıklamaları ile ilgili olarak “Türkiye, tam üyelik dışına bir teklif gelmesi halinde 40 yıllık Avrupa Birliği rüyasını terketmekle tehdit etti” yorumunda bulundu.


Haberde, Gül’ün bu açıklamalarında asıl hedefin, her fırsatta Türkiye’ye tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık verilmesini öneren Alman Hristiyan Demokrak lider Angela Merkel olduğu ifade edildi.


İngiliz The Independent gazetesi de, Gül’ün bu açıklamalarının ardından Türkiye’nin Avrupa geleceğinin “ciddi bir şüphe altına” girdiğini ifade etti.


İskoç gazetesi The Scotsman, Abdullah Gül bu açıklamalarının, son dönemde özellikle Fransa, Almanya ve Avusturya tarafından gelen açıklamalarla Türkiye’nin limitlerine kadar zorlandığının bir işareti oluğunu belirtti.


Deutshe Welle’nin internet sitesinde, Türkiye ile Avrupa arasında tansiyonun yükseldiği belirtildi.


Haberde, “Türk Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye’ye karşı her türlü ayak sürümenin artık bu ülkede hoşgörüyle karşılanmayacağını açık şekilde dile getirdi” denildi.
 

1024150cookie-check‘Çeker gideriz’ sözü dikkat çekti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.