‘Çekilme için bir anlaşma yetmez…’

KKTC’den ayrılmadan önce Ercan Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyen Büyükanıt, Lokmacı’da dün denetlemede bulunduğunu, bu denetlemeyi KKTC Anayasası’nın geçici 10. maddesi uyarınca yaptığını belirtti.


Lokmacı’nın birkaç metre yakınında Ledra Palas Kapısı olduğunu hatırlatan Büyükanıt, “Lokmacı Kapısı’nın açılması adil ve kalıcı bir barışa doğru giden çok büyük bir adım değil” dedi.


Amaçlarının Kıbrıs Türkü’nün güvenli, müreffeh ve izolasyonlardan kurtulmuş, çağdaş bireyler olarak yaşaması olduğunu ifade eden Büyükanıt, gelecekte hangi tür anlaşma olursa olsun, bu anlaşmanın mutlaka Kıbrıs Türklerinin egemenliğine ve eşit haklarına dayanması gerektiğini vurguladı.


Büyükanıt, Türk askerinin adadan çekilmesi için sadece bir anlaşmanın yetmeyeceğini, adil ve kalıcı bir barışı TSK’nın gözlemlemesi gerektiğini belirterek, “Bugün anlaşma oldu, yarın asker çekilsin olmaz” dedi.


Orgeneral Büyükanıt, TSK’nın Kıbrıs’taki görevinin Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak olduğunu, bunu da 1974’den beri yerine getirdiğini ifade ederek, adada acil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya kadar bu görevin devam edeceğini söyledi.

707280cookie-check‘Çekilme için bir anlaşma yetmez…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.