Ekrem İmamoğlu: Kazanıyoruz demiyoruz, biz seçimi kazandık

CHP’nin resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, FOX Tv’nin canlı yayınında oy sayımınına ilişkin “17 ilçede, 119 bin 652 geçersiz oyun sayımı bitti. Şu an fark 18 bin 742” dedi.

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Allah’tan başka hiç kimseden korkum yok. Bazen vatan için gözünü kırpmadan bir şeyler yapmak gerekir. Bugün yaşananlar demokrasi adına bir deneyim. Keşke bu süreç böyle uzamasaydı. 17 ilçede 119 bin 622 geçersiz oyun sayım bitti. 18 bin 742 şuan aradaki fark.Maddi hataların düzeltilmesi zaten elzem. Bütün geçersiz oyların sayılması soyut bir kavram. Mansur Yavaş, Ankara’da istemişti, sayılmamıştı.”

“Biz seçimi kazandık, kazanıyoruz demiyoruz. Geçersiz oylardaki mantık belli, geçersiz oylar diye atılan oyların oranı belli. Daha iyi bir simülasyon ya da istatistiki bir çalışma yapılamaz” diyen İmamoğlu, “Bütün geçersiz oyların sayılması takdirinde bile 18 bin ile 20 bin oy arasında fark kalacak. 119 bin geçersiz oyda elde ettiğiniz veride yanılma oranı yüzde 0’dır” dtiye devam etti.

2286900cookie-checkEkrem İmamoğlu: Kazanıyoruz demiyoruz, biz seçimi kazandık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.