Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Türkiye’deki katılımcı sözlükler arasında en fazla toplam ve aylık tanım yapılan sitelerden biri olan Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) yapılan sorgulamada, Ekşi Sözlük’ün kurum kararıyla erişime engellendiği görüldü.

Ekşi Sözlük’ten yapılan açıklamada, “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız” denildi.

Platformun üst yöneticisi Başak Purut da Twitter’dan BTK tarafından getirilen bir erişim engeli olduğunu yazdı. İfade Özgürlüğü Derneği’nin projesi EngelliWeb, kararın 21 Şubat’ta alındığını duyurdu.

Sözkonusu karara İnci Sözlük, “Böyle birşeyi kabullenmiyoruz. Seçimlere giderken ifade özgürlüğünü kısmak normal değildir. BTK’nın böyle bir haddi ve görevi yoktur. BTK Başkanını istifaya davet ediyoruz” diye tepki gösterirken, Uludağ Sözlük ise, “Hepimizi kapatın, siz de rahat edin” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Gün gelecek, devran dönecek, bu yasaklar bitecek
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, engelleme kararına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Mesajında iktidara tepki gösteren İmamoğlu, “Yola ‘3Y ile Mücadele’ diyerek çıktılar. Y’lerden biri Yasaklardı. Uzun bir yasaklar listesi olan bir ülke haline döndük. Ne yazık ki; bu akşam da yasaklılar listesine Ekşi Sözlük eklendi. Gün gelecek, devran dönecek, bu yasaklar bitecek!” ifadelerini kullandı.

 

2670460cookie-checkEkşi Sözlük’e erişim engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.