DAY-MER’den depremzedelere yardım kampanyası

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremden sonra “Elazığ ve Malatya’daki deprem yaralarını beraber saralım” sloganıyla maddi yardım kampanyası başlattı*.

Konu ile ilgili DAY-MER Yönetim Kurulu üyesi Arif Bektaş gazetemize, “İktidarın, depremden zarar gören halkımızın sorunları ile ilgilenmesi gerekirken, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere devlet yetkililerinin kendilerini aklamanın telaşına düştüklerini belirtti. “Gözünü para ve rant bürümüş bir iktidarın halkına vereceği bir şey yok” diye konuştu.

Bektaş, “Erdoğan ‘kader’ diyor. Depreme dayanıklı olmayan binaların deprem vergileri ile yenilenmesi gerekirken, bu paralar ranta, yandaşa, saraya ve ceplerine indirilmiştir” dedi.

“Deprem paralarının ortadan yok olması da mı ‘Kader’ söyleyin” diyen Bektaş, daha önce 1999 depreminde de 34 bin sterlin topladıklarını ve bu mikratın Gölcük’teki çadır kentte yaşayan depremzederele dağıtıldığını, 2011’deki Van depreminde de benzer başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bektaş şöyle devam etti:

“Deprem vergilerini cebe atmak, yandaşlarını halkın paralarıyla beslemek için yol yöntem konusunda uzmanlaşan iktidarın, sözkonusu halkın sorunları olunca muhalefeti ve deprem vergilerinin akıbetini soranları sorumlu gösteriyor ve tehdit ediyor. Toplanan yardımların AFAD ya da Kızılay üzerinden yapılması gerektiğini öne süren devlet yetkililerinin, depremleri de fırsata çevirip, anında halktan para toplamaya başlıyorlar. Bunun için halkımız artık devlete gövenmemektedir. Kimse givenmemektedir. Yandaşları Acun bile güvenmiyor…”

“Yardımlarımızın, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için DAY-MER üzerinden yapabilirsiniz. Bu yardımlar, başta Elazığ olmak üzere açırı hasar gören köylere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır” diyen Bektaş, en kısa zamanda yardımların ulaştırılması için de hızlı davranmak gerektiğini söyledi.

Bektaş yardım yöntemlerini şöyle aktardı:

“Day-Mer’in başlattığı bağış kampanyasına destek olalım. Yardımlar İçin:
-Elden para yardımında bulunanlara makbuz verilecektir
-Çek ile yardımda bulunmak isteyenler, Pay (alıcı) kısmına Day-Mer Turkish & Kurdish Community Solidarity Centre yazmalı. Ayrıca reference olarak çekin arka kısmına ‘Earthquake fundraising’ diye belirtilmeli.
-Direk banka yoluyla yardımda bulunmak isteyenler Reference bölümüne ‘Earthquake fundraising’ yazarak ödemelerini aşağıdaki hesaba yapabilir.
Account Adı: Day-Mer
Account No: 00283464
Sort Code: 30-98-14”


___________________

* AÇIK GAZETE: DAY MER’in duyarlı ve güvenilir kampanyasına okurlarımızın katılmasını dileriz.

2380670cookie-checkDAY-MER’den depremzedelere yardım kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.