Elif Şafak’a açılan dava ABD Basınında


Yazar Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” adlı son romanında “Türklüğe hakaret” suçu işlediği savıyla İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan dava Amerikan Basını’na konu oldu.


İngilizce yazılışla “Shafak” soyadını tercih eden yazarımızın Ermeni ve Türk ailelerin içiçe geçmiş bir öyküsünü işlediği son yapıtında Türk kimliğine yönelik hakarette bulunduğu savına ilişkin olarak sürmekte olan dava, “The Wall Street” Gazetesi ardından, günlük 60 milyon civarında dinleyicisi olan “NPR” halk radyosunda haber oldu.


NPR, İstanbul’da bulunan “Shafak”la bir telefon mülâkatı yaparak yazarımızı canlı yayına çıkardı. Elif Şafak programda, Türk kimliğine yönelik olarak kamuoyunda düşünce karmaşası yaşandığını söyledi. Bu arada, NPR sunucusunun 301.maddeden daha önce yargılanmış olan yazar Orhan Pamuk’a atıfta bulunması dikkati çekti.


TCK’nun 301.maddesi gereği 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmakta olan “Shafak”ın dava konusu olan kitabı Metis Yayınları’ndan çıkmıştı.


Edebiyatçılığı yanı sıra, Zaman Gazetesi’nde köşe yazarlığını da sürdürmekte olan Elif Şafak, öte yandan Arizona Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.



 

691280cookie-checkElif Şafak’a açılan dava ABD Basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.