Çelik’ten 16 Ocak’a kadar süre

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süreden beri bakanlık ile eczacılar arasında kamu ilaç alım protokolü konusunda yaşanan sıkıntıları değerlendirirken ”Ocak 16’ya kadar bu konu aramızda çözülür çözülür. Protokola dönüşür dönüşür. Dönüşmezse, yasal düzenlemeyse yasal düzenlemeyi de yapacağız” dedi.


Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan ”Kriz İşsizlerine Mesleki Eğitim Programı” protokolünün imza törenine katılan Çelik, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.


Türkiye Eczacılar Birliğine sorunu konuşmayı teklif ettiklerini, 4-5 maddeden söz edildiğini belirten Çelik, bunun kendileri açısından üzerinde çok rahat konuşup anlaşacakları bir konu olduğunu söyledi.


Çelik, şunları kaydetti:


”Buyurun konuşalım. (Hayır). Hayırın altında ne yattığını ben soruyorum. 29 Mart seçimleri yatıyorsa böyle bir ideolojik, politik duruş varsa, bunu da açıklasınlar. Değilse masaya gelip otururlar anlaşırız. Biz hangi konuda anlaşmadık ki. Sosyal güvenlik gibi devasa bir reformu günlerce, aylarca tartıştık uzlaştık. İstihdam paketi, sendikalar mevzuatı gibi yasaları günlerce, saatlerce oturup konuştuk. Aramızda da hiç olumsuz bir şey geçmedi.”


Türkiye Eczacılar Birliğinin randevu taleplerine yanıt alamadığına ilişkin soruların artması üzerine Bakan Çelik, ”Kurumumuzun Başkanı, yöneticileri, genel müdürleri, bütün milletimizin emrindedir. Talep eden herkese randevu vermek durumundadırlar. Böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir. Altyapı çalışmalarını yaparlar. Biz bakanlık olarak otururuz nihai değerlendirmeyi yaparız, protokole imza atarız” diye konuştu.
 


 

1072080cookie-checkÇelik’ten 16 Ocak’a kadar süre

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.