Çelik’ten ‘Fişleme’ açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik’ten fişleme iddialarına yönelik çarpıcı bir açıklama geldi.

Çelik, hükümetle görüş ayrılığına düşen cemaat mensuplarının fişlendiği iddialarının kaynağı olan belgelerin MİT’in içinden sızdırıldığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında kouşan Çelik, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu son olay neyin nesidir, onu da söyleyeyim. Şu belge Başbakan Sayın Abdullah Gül, tarafından 58. Hükümet döneminde Milli İstihbarat Teşkilatına gönderilmiş bir talimatnamedir, bir emirdir. O gün, bugündür de bu yürürlüktedir.

Ne diyor bu talimat Tam tarihi 4 Aralık 2002’de Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığına başlığıyla gönderilmiştir. Can alıcı noktaları paylaşmak isterim: suçun şahsiliği evrensel kuralı çerçevesinde Ahmet, Mehmet’i araştırıyorsunuz, onun teyzesi şu gün suç işlemişti halası da şuydu. Onun kardeşinin de şöyle eğilimleri var, babasının da şu derdi var’ gibi bir güvenlik soruşturması.

Makbul bir güvenlik soruşturması değil. Çünkü suçların ferdiliği prensibi hukukun temel kuralıdır. Suçun şahsiliği evrensel kuralı çerçevesinde kişilerin doğrudan şahıslarıyla ilgili olmayan veya maddi bir delile dayanmayan sadece soyut duyumlardan elde edilen istihbari bilgilerin gönderilmeyerek yalnız adli makamlara intikal eden eylemlerin yazılı olarak bildirilmesini talep ediyor. Bundan sonra güvenlik soruşturması, arşiv araştırması böyle yapılacak diyor Sayın Abdullah Gül, dönemin başbakanı.

‘ON YILLARIN ALIŞKANLIĞI’
İstenen bu ve bu çerçevede yönetmeliğin 7 ve 8. maddesine göre bunlar yapılır. Peki son günlerde olan nedir MİT’in başına Sayın Hakan Fidan da gelse Ahmet, Mehmet de gelse MİT’in on yılların alışkanlıklarından bir günde sıyrıldığını iddia etmek doğru değildir. MİT’in bir veri tabanı vardır. Her taraftan hakkında inceleme soruşturma veya arşiv araştırması yapılacak şahıslarla ilgili gelen bilgiler bir havuzda toplanır ama bu gelen bilgiler az önce söylediğim yazı çerçevesinde, talimat çerçevesinde eğer bir kuruma gönderilecekse o şekilde gönderilir.”

‘PAYLAŞILMADI’
Son günlerde bazı şahıslarla ilgili gazetelerde yer alan bilgilerin hiçbiri herhangi bir kurumla veya kişiyle paylaşılmamıştır. MİT’in veri tabanında bir araya getirilen bilgiler birileri tarafından, içeridekiler tarafından bu adı geçen gazeteye servis edilmiştir. Bu yapılırken de şu yapılmıştır: Özellikle AK Parti ile belli konularda tartışmaları olan bazı kesimlere mensup veya yakın kişiler seçilmiştir.”

1403180cookie-checkÇelik’ten ‘Fişleme’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.