Eller havaya Erdoğan Çankaya’ya

Medyada neredeyse her gün, konuyla ilgili çeşitli değerlendirme ve yorumlar, gerek gazete sütunlarında, gerekse televizyon ekranlarında sürekli olarak karşımıza çıkıyor…


Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemizde her dönemde krize varan sorunlara neden olduğu yadsınmaz bir gerçek! 2007 Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin de, yeni bir krize gebe olacağı ortada.


AKP 3 Kasım 2002 seçimlerinde, ABD’nin desteğiyle, seçmenlerin yüzde 25’inden almış olduğu oyla, TBMM’de yüzde 65’lik oranda milletvekili sayısına sahip oldu.


Haksız, adaletsiz, akıl ve mantık dışı bir seçim sistemine dayalı olarak, AKP’nin 3 Kasım seçimlerinde kazanmış olduğu milletvekili sayısı; aradan geçen beş yıldan sonra, bu partiye Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı kazandırmak yönünde, önemli bir avantaj sağlamış durumda.


AKP’nin TBMM’deki mevcut milletvekili sayısı; Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminde, birinci ya da ikinci turda, Çankaya’ya taşıyacak durumda.
AKP milletvekillerinin büyük çoğunluğu; 3 Kasım 2002 seçimlerinde, salt Tayip Erdoğan’ın rüzgarı sayesinde TBMM’ne girdiklerinin bilincinde!..


Rüzgarıyla kendilerini Meclis’e taşıyan, milletvekilliği gibi onurlu ve avantajlı bir konumu şahıslarına bahşeden Erdoğan’a, AKP’nin Erdoğan sevdalısı milletvekilleri, neden vefa borçlarını ödemesinler!
Eller havaya Sayın Erdoğan Çankaya’ya!…


Sorun işte burada!
Kurşun asker gibi, ellerin havaya kalkması ve Sayın Başbakan’ın birinci ya da ikinci turda Çankaya’ya belli bir sayısallığa dayanarak çıkmış olması Cumhurbaşkanlığı sorununun bittiği ve krizin aşıldığı anlamına gelmemeli!


Halkın yüzde 70’i kesinlikle Tayip Erdoğan’ı Çankaya’da görmek istemiyor! AKP’lilerin önemli bir bölümü dahi Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylığına sıcak bakmıyor! Yapılan kamuoyu anketlerinde çıkan sonuçlar bu yönde!..


“Eler havaya Erdoğan Çankaya’ya” formülü Türkiye’ye huzur ve istikrar getirmez!..  AKP’nin ve Başbakan Erdoğan’ın gerçek niyetinden ve taşıdığı ideolojiden, bugün milyonlarca insan emin değil, tedirgin ve rahatsız!


Ne Tayip Erdoğan ve ne de partisi AKP; Türk halkına T.C. Anayasası’nın taşıdığı laik rejimin korunacağına dair güveni, hiçbir şekilde veremiyor!


Başbakan yeri geldikçe “Ben/biz gelişerek değiştik…” türü söylemlerde bulunsa da; Türk halkının büyük çoğunluğunun, Başbakan’a bu yönüyle kesinlikle güven duymadığını söylemek ve kestirmek, yanlış bir düşünüş olmaz!


Laiklik konusunda, bugün geçmişteki çok farklı ve radikal düşüncelerinin tam tersi görüşler içerisinde olduğu izlemini vermeye çalışan Erdoğan’ın; seçilip de, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduktan ve köprülerin altından sular geçtikten sonra; “Ben yine değiştim, eski fikirlerime dönüyorum…” türü düşünce ve icraatlarıyla ortaya çıkmayacağının garantisini kim verebilir?


Son Milli Eğitim şurasında, Bakan Hüseyin Çelik’in şahsında, İmam hatipliler (katsayı) konusunda ortaya konulan AKP tavrı, herhalde Başbakan olarak Tayip Erdoğan’ın bilgisi dışında ve onaylamadığı bir durum değil!


AKP, fırsat buldukça ve konjonktür elverdikçe, sürekli olarak dini siyasete alet etmekten geri durmuyor! 4 yılık iktidarları döneminde devlet kadrolarının imamlarla doldurulduğu iddiaları, AKP adına bu yöndeki kuşkuların haklılığını açıkça ortaya koyuyor!..


Bize göre;
Tayip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacaktır.
Çünkü aklıselim, gelişmeler ve mevcut siyasal ve sosyal durum bunu gösteriyor… Erdoğan’ın her şeye karşın, Cumhurbaşkanlığına aday olmak gibi bir yanlışlığa düşeceğine olasılık tanımıyoruz.


Rahatlıkla oturamayacağı kesin olan Çankaya serüveninde, Erdoğan’ın maceraperest tavırlarla siyasi geleceğini riske etmek gibi bir yanlışlığa düşmekte ısrarlı olacağını sanmıyoruz!


AKP, gittikçe yıpranan ve seçmenin tercihinden uzaklaşmakta olan bir parti durumunda!.. Partisi eski gücünden uzaklaşmış ve tek başına iktidar olma şansı sıfıra doğru yaklaşmakta iken, Tayip Erdoğan, “ Eller havaya Erdoğan Çankaya”  formülü ile Cumhurbaşkanlığında ısrarlı olamaz ve olmayacaktır!


Her şeye karşın, eğer bu yönde ısrarlı olursa; tarih sayfalarında kaybolup gitmesinin kaçınılmaz olacağını söylemek de, sanırız yanlış bir değerlendirme olmayacaktır!



[email protected] 

694450cookie-checkEller havaya Erdoğan Çankaya’ya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.