Elmas yılı okullarda da kutlanıyor

85 yaşındaki İngiliz Kraliçesi’nin tahta çıkışının 60. yıldönümü, Kraliyet Ailesi mensuplarının da katıldığı yurt içi ve yurt dışındaki farklı törenlerle kutlanıyor. “Elmas yıl” olarak anılan yıldönümü kutlamaları, Windsor kalesindeki görkemli bir gösteri ile renklenmişti. Kutlamalara okullar da katılıyor…

Türk ve Kürt öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Earlsmead İlkokulu da kutlamalar çerçevesinde 30 Mayıs günü “Toplantı” düzenleyecek.

1 Haziran günü de öğrencilerin kırmızı, beyaz ve mavi giyindikleri dev sokak partisi hazırlayacak. Her sınıfın kendi dans gösterisiyle renklendirecekleri sokak partisine aileler de davet edildi…

REKORA 3 YIL 7 AY KALDI

Babası 6’ncı George’un 6 Şubat 1952 tarihinde vefatının ardından henüz 25 yaşındayken tahta çıkan Kraliçe II. Elizabeth, 1837-1901 yılları arasında 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria’dan sonra bu makamda en uzun süre kalan kraliyet mensubu.

Hayatının 60 yılını Kraliçe olarak geçiren II. Elizabeth, bu süre içerisinde Britanya İmparatorluğu’nun çöküşünü gördü, ailesinin fırtınalı dönemlerine tanıklık etti.

Tahtta bulunduğu süre zarfında 12 İngiltere Başbakanı, 12 Amerikan Başkanı, 6 Papa gördü ve 116 ülkeyi ziyaret etti. Kraliçe II. Elizabeth’in hayatı, geçtiğimiz yıllarda, “The Queen” adlı filmle beyaz perdeye de taşınmıştı.. Elizabeth’in, krallığı en uzun süre yöneten isim olan Kraliçe Victoria’nın rekorunu kırmasına sadece 3 yıl 7 ay kaldı.

843190cookie-checkElmas yılı okullarda da kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.