“Elveda De” OBM’de

Gazeteci Mete Çubukçu, 22 Ekim Perşembe günü saat 18:30’da, “Toplumsal Hafıza” teması altında yapılacak gösterimin ardından, “Tek Kişilik Hücreden Toplama Kampına” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesel, Kuzey Gazze’deki Beit Hanoun’da yaşayan Ouda ailesinin hayatında 3,5 yıla odaklanıyor… Aile, her yıl 1 aydan uzun bir süreliğine, hemen pencerelerinin yanındaki tank ve buldozerlerle, evlerine hapsediliyor. Gazze’nin az sayıdaki profesyonel tiyatro grubundan birinde aktör olan baba Mahmut, prova ve gösterilere gitmek için gizlice kaçmak zorunda kalıyor. Mahmut ve karısı evin içinde, binaların yıkılışını gören çocuklarını rahat ettirmeye ve korkuyu azaltmaya çalışıyor. Bir Ekim günü, onlara, evlerinin kapılarını kilitlemeleri ve elveda demeleri söyleniyor.

Osmanlı Bankası Müzesi binasının restorasyonu nedeniyle, müzenin 2009 – 2010 dönemindeki bütün etkinlikleri, İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

Tarih: 22 Ekim 2009 Perşembe
Film: “Elveda De”
Saat: 18:30
Yönetmen: Johan Eriksson
Filistin – Finlandiya /2007/56′
Söyleşi: “Tek Kişilik Hücreden Toplama Kampına” -Mete Çubukçu

Mete Çubukçu
1962’de Gebze’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdi. 12 Eylül 1980’den sonra Kara Harp Okulu’ndan ayrıldı. Ardından, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Gazeteciliğe 1986’da başladı. Karacan Yayınları ve Nokta dergisinde çalıştı. Dünyanın birçok kriz ve savaş bölgesinde; Afganistan, Filistin, Bosna, Azerbaycan, Irak, Kosova, Çeçenistan, Cezayir, Lübnan ve Güneydoğu Anadolu’da habercilik yaptı. Başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere birçok kuruluştan ödül aldı. Halen NTVMSNBC, Birgün gazetesi ve Birikim dergisinde yazıyor, 1992’den bu yana televizyon gazeteciliği yapıyor. Maltepe Üniversitesi’nde uluslararası gazetecilik, Bahçeşehir Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri veriyor. Kitapları: Bizim Filistin (2002), Ateş Altında Gazetecilik (2005), Ortadoğu’nun Yeniden İşgali(2006). Belgesel Sinemacılar Birliği

743150cookie-check“Elveda De” OBM’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.