Emeği savunanların karşısına polis çıktı

SES’e üye bir grup, Numune Hastanesi önünde toplanarak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nın “geri çekilmesi” istemiyle iş bıraktı.


Buradan TBMM’ye yürümek isteyen gruba, “farklı güzergahtan gitmek istedikleri gerekçesiyle” polis tarafından izin verilmedi.


Eylemcilerin önünde bariyer kuran çevik kuvvetle göstericiler arasında çıkan gerginlik üzerine olay yerine takviye ekipler ve panzerler geldi.


Güvenlik Şube Müdürü Vedat Koyuncu, göstericilerin TBMM’ye yürümekte ısrar etmeleri üzerine, “Yaptığınız eylem kanunsuzdur. Devam ederseniz güç kullanarak sizi gözaltına almak zorunda kalacağız. Lütfen güç kullanmak zorunda bırakmayın” şeklinde uyarıda bulundu.


Göstericiler, burada yaklaşık 1.5 saat bekletildi. Daha sonra göstericilerin güzergah konusunda ikna edilmesi üzerine yürüyüşlerine izin verileceği belirtildi. Bu sırada, yürüyüşe izin verilmediği gerekçesiyle dışarıdan gelen 10-15 kişilik başka bir grup, Numune Hastanesi’nin önündeki yolu kapatmak isteyince polis tarafından çembere alındı. Bekleyiş sürerken eylemciler hastanenin arka çıkışına yöneldiler. Göstericiler, Hacettepe Hastanesi’nin önünde polis tarafından durduruldu. Burada göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.


Bu gruba destek veren SES’e üye başka bir grup da polis tarafından İbni Sina Hastanesi önünde durduruldu. Hacettepe Hastanesi önündeki cadde tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

1057720cookie-checkEmeği savunanların karşısına polis çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.