Emekçiler Bülent Ecevit’i unutmayacak

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski Başbakan Bülent Ecevit’i, emekçilere verdiği destekle anacaklarını ve kendisini unutmayacaklarını söyledi.


Çelebi, Ecevit’in, yaşamının büyük bir bölümünü demokrasi, insan hakları ve emeğe ayırmış bir insan olduğunu ifade ederek, ”Yaşamının büyük bir bölümünü emekten yana ortaya koymuş önemli bir liderimiz. Türkiye sendikal yaşamının ayakta olmasında önemli imzası olan, grevli toplu sözleşmeli sendikal hakların kazanılmasında ilk imzayı atmış bir çalışma bakanımız” dedi. 


”Ecevit, emekten yana hangi öneriyi götürürsek götürelim duyarlı olmuş ve her zaman katkı sağlamıştır” diyen Süleyman Çelebi, Bülent Ecevit’in, çağdaş demokrasinin tüm kurumlarıyla işlemesi konusunda mücadele veren önemli bir insan olduğunu kaydetti. 


DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı: 


”Ecevit, 12 Mart ve 12 Eylül döneminde demokrasi mücadelesinde öncü olmuş bir insan. Cunta ve askeri darbelere karşı başkaldırmış, bu konuda öncülük yapmış önemli bir lider. Yaşamı bu mücadelelerle dolu. Kendisiyle hastalığından bir hafta önce evinde görüştüm ve o aşamada bile, sendikal örgütlenmenin yetersizliğinden yakındı. 


Yine o konuşmamızda gençlerin siyasette aktif olması gerektiğini, aktif siyaseti bıraktığını, ama solun iktidara gelmesi konusunda bir proje gelmesi halinde her türlü desteği sağlayacağını, solun ve sosyal demokrasinin toparlanması gerektiğini, laikliğin korunması konusunda aktif mücadelesini ortaya koymaya devam edeceğini dile getirdi. Biz emekçiler, Ecevit’i emekçilere verdiği destekle anacağız ve kendisini unutmayacağız


MADENCİLER, ECEVİT’İN CENAZE TÖRENİNE KATILACAKLAR 


Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) madenlerine yeni istihdam sağlanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik önemli hizmetleri bulunan eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in vefat haberi üzerine üzüntü yaşayan madenciler, cenaze törenine katılacaklar. 


1961-1965 yılları arasında İsmet İnönü hükümetlerindeki Çalışma Bakanlığı sırasında maden işçilerinin sorunlarına karşı gösterdiği duyarlılığın yanı sıra, 2000’de TTK’ya 4 bin işçi alınması kararına imza atan Ecevit, bölge halkının sevgisini kazandı.


Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gördüğü sırada 28 Mayıs 2006’da fotoğrafının yer aldığı bez afişi açıp hazırlattıkları yaş günü pastasının mumlarını üfleyerek Ecevit’in doğum gününü kutlayan madenciler, eski başbakanın hayatını kaybetmesinin hüznünü yaşadılar.


Madencilerden Mehmet Akiş, “Üzüntümüz çok büyük, baretlerimizi ve işçi kıyafetlerimizi giyip cenaze törenine gideceğiz” dedi. 


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, Ecevit’in yaşamını yitirmesiyle madencilerin ”babalarını” kaybettiğini söyledi.
 

1035090cookie-checkEmekçiler Bülent Ecevit’i unutmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.