Emekli albaya Maoist infaz

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde, önceki gün evinde cesedi bulunan Aytekin İçmez’in emekli albay olduğu ve ağzından silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Namazgah Mahallesi’ndeki evinde eşi İsmet İçmez tarafından bulunan Aytekin İçmez’in cesedine, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı doğrultusunda kaldırıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi yapıldı.

Otopside, emekli albay olduğu belirlenen ve bir dönem Tunceli’de görev yaparken ”Kulaksız yüzbaşı” olarak tanınan İçmez’in ağzından silahla vurularak öldürüldüğünün anlaşılması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, eve giderek incelemelerde bulundu.

Ekipler tarafından evden toplanan deliler, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bu arada, sol görüşlü bir terör örgütünün, İçmez’in ölümüyle sonuçlanan olayı bir internet sitesinde yer alan açıklamayla üstlendiği öğrenildi.

MKP ÜSLENDİ

Emekli Albay’ın öldürülmesini kizilbayrak.com internet sitesinde üslenen MKP’nin açıklaması aynen şöyle:

“Aytekin İçmez (kulaksız yüzbaşı) MKP-HKO tarafından ölümle cezalandırıldı

(30.09.09) – MKP-Askeri Komitesi’nin 29 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği açıklamayı yayınlıyoruz.

Aytekin İçmez (Kulaksız yüzbaşı) MKP-HKO tarafından ölümle cezalandırılmıştır.

Türkiye-Kuzey Kürdistan’daki çeşitli milliyetlerden emekçi halkımıza;

1980 askeri faşist darbesi süresince Dersim’de görevlendirilen, görev süresi boyunca başta devrimci-komünistler olmak üzere halka baskı ve işkence uygulayan, uyguladığı baskı ve işkencede sınır tanımayan, yoldaşımız Behzat Firik’i en ağır işkencelerden geçirerek, 1980 Eylül’ünde katleden, Dersim halkı tarafından “kulaksız yüzbaşı” olarakta bilinen AYTEKİN İÇMEZ ölümle cezalandırılmıştır.

TKP/ML taraftarlarının partimize sunduğu bir bilgi değerlendirilerek araştırma yapılmış, yapılan araştırma sonucunda halk düşmanı unsur İçmez’in Bursa alanında bulunduğu tespit edilmiştir.

Komitemize bağlı HKO milislerince 28 Eylül 2009 tarihinde halk düşmanı unsur Bursa’ya bağlı Namazgah Mahallesi’ndeki evinde ölüm cezası ile cezalandırılmıştır.

12 Eylül faşist cuntasının Dersim’de görevlendirdigi Aytekin İçmez devrimci-komünistlere yaptığı işkencelerden bilinir. 29 yıl önce yoldaşımız Behzat Firik’e uyguladığı ağır işkenceleri ve yoldaşımızı katletmesinden bilinir. Dersim’de bulunduğu altı yıl boyunca halka uyguladığı işkence ve baskılardan bilinir.

Kenan Evren tarafından yaptıklarından kaynaklı “af”edilip Kayseri bölgesinde görevlendirdiği Aytekin İçmez izini kaybettirsede devrimci adaletimizden kurtulamadı.

Tarih birkez daha göstermiştir, MKP halkın belleğidir.

Belleğimize kazınanlar unutulmayacaktır. “

1220170cookie-checkEmekli albaya Maoist infaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.