EMEP Başkanı umut verdi: Bu karanlık tünelden birlikte çıkacağız

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yurtdışındaki vatandaşların Türkiye’deki demokrasi mücadelesine aktif olarak destek olmasını istedi.

Londra ziyaretlerini sürdüren Genel Başkan Ercüment Akdeniz bu kez Londra’daki dernek ve çatı örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

1 Kasım sabahı Kuzey Londra’daki DAY MER’deki toplantıda Başkan Akdeniz ve toplumda faaliyet yapan 19 dernek ve çatı örgütün temsilcleri bir araya geldi. Akdeniz Türkiye’deki son siyasi ve ekonomik gelişmeleri anlatırken karamsar bir tablo çizse de Emek ve Özgürlük İttifiakı’nın seçim ve sonrasında umudu yeşerttiğini belirttiğini.

Türkiye’de tutuklamalar ve baskıların artmasını “Çok daha sert bir sürecin ve nefret dalgasının” işareti olarak değerlendiren Akdeniz, “Bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız” dedi.

Akdeniz, Türkiye’deki mutfaktaki yangın ve yoksullaşmayı anlatarak seçimlerin öznesinin halk olduğunu ve “Halk Cumhuriyeti” için çabaladıklarını aktardı.

Ukrayna Savaşı ve şavaş çığırtkanlığına karşın Brezilya seçimlerinin sol tarafından kazanılması ve ikinci grev dalgasının sosyal bir uyanışı temsil ettiğini belirten genel başkan, Türkiye’de de halkın seçeneksiz ve çaresiz olmadığını söyledi.

Akdeniz, seçimlerde İşçilerin emekçilerin ve Kürtlerin oylarının çandata keklik olmadığını vurgulayarak, “Başkan adayı şimdiki tek adam rejimini yok etmeyi hedefleyen bir isim olmak zorunda. Ne yazık ki Millet ittifakında şimdilik bu iradeyi göremiyoruz. Başkanlık sistemi referanduma da dönüşebilir” dedi.

Yurtdışındaki vatandaşların Türkiye’deki demokrasi mücadelesine aktif olarak destek olmasını isteyen Akdeniz, “Bu seçimleri kazanmazsak daha baskıcı bir yönetim inşa edilecektir. Bunun temelleri şimdiden atılıyor. Yurtdışındaki seçmenlerin ancak 1/6’sı sandığa gidiyor. Bu oran çok düşük. Yurtdışındaki seçmenler de duyarlı davranıp mutlaka sandığa gitmeli ve eşini dostunu götürmeli” diye devam etti.

2644310cookie-checkEMEP Başkanı umut verdi: Bu karanlık tünelden birlikte çıkacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.