EMEP: Ege ve Akdeniz’de boğulan sadece AB değil, ortağı AKP’dir!

Emek Partisi Genel Merkezi, “Ege ve Akdeniz’de boğulan sadece AB değil, ortağı AKP’dir” açıklaması yaptı.

Yunanistan Göç Bakanı Nitos Mitarakis, Somali, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş’ten yola çıkan kişilerin Türkiye üzerinden gelmeleri halinde iltica başvurusunu kabul etmeyeceklerini açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Guatemalalı mültecilerin ülkelerine geri gönderileceğini duyurdu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise “Avrupa demokrasileri Akdeniz’e gömülüyor” açıklaması yaptı. Emek Partisi Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Ege ve Akdeniz’de boğulan sadece AB değil, ortağı AKP’dir” ifadeleriyle emperyalistlerin iki yüzlü mülteci politikalarına tepki gösterildi.

“AB İLE MÜLTECİ ANLAŞMALARININ ALTINDA AKP İMZASI BULUNUYOR”

“Bundan 5 yıl önce ‘utanç anlaşması’ olarak tarihe geçen ve Geri Kabul Anlaşması’nı imzalayan AKP hükümeti ise kendini aklama derdinde. AKP hükümetinin mülteciler üzerinden kurulan pazarlık masasından karlı çıkma gayreti de devam ediyor” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa ‘medeniyeti’ ve Yunanistan sınır güvenliğini artırıyor, mültecileri sağır edecek ses bombaları üzerinde çalışıyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in buna yanıtı ‘Avrupa demokrasileri Akdeniz’e gömülüyor’ şeklinde oldu. Doğrudur ve fakat vicdanları Ege ve Akdeniz’e gömülen bir diğer taraf da AKP hükümetidir. Çünkü AB ile mülteci anlaşmalarının altında AKP’nin imzası bulunuyor!”

“EMPERYALİSTLER TİMSAH GÖZYAŞI DÖKMEYE HAZIRLANIYOR”

Türkiye’ye “AB’yi cesaretlendiren Geri Kabul Anlaşması’nı derhal iptal etmeli” çağrısının yer aldığı açıklamada, “Partimiz Avrupa Birliği’nin mültecilere karşı başlattığı savaşı onaylamadığı gibi Ege’nin iki yakasındaki halkları mültecilerle dayanışmaya çağırmaktadır. Öte yandan 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü yaklaşırken göçün ana tetikleyicisi olan emperyalistler yine sahte seremonilere, timsah gözyaşı dökmeye hazırlanıyor. Oysa gerçek tablo bambaşkadır.” denildi.

“BİDEN YÖNETİMİ DÜŞMANLIKTA TRUMP’I ARATMIYOR”

Açıklamada, “Sahte demokrat söylemlerle iktidara gelen Biden yönetimi mülteci düşmanlığında Trump’ı aratmıyor” denildi.

ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Kamala Harris’in ilk Guatemala ziyaretinde, Guatemalalı mültecilerin ülkelerine geri gönderileceği açıklamasına da değinen açıklamada, “Açık ki kapitalist dünyada ne insanlığa ne de mültecilere rahat var. Göçmen emeği sömürüsünde sınır tanımayan emperyalist merkezler iş mültecilere ve mülteci haklarına gelince hemen silahları kuşanıveriyor” ifadeleriyle göçmen emeği sömürüsüne dikkat çekildi.

“DAYANIŞMA VE MÜCADELE ENTERNASYONALİZMİN TEMELİDİR”

Son olarak dayanışma ve mücadele çağrısı yapılan açıklamada, “Dünyanın işçilerinin, ezilen halklarının ve mültecilerin kurtuluşu dayanışma ve ortak mücadeleyi gerekli kılıyor. Rekabet ve şovenizm emperyalizme aittir. Mültecilerle dayanışma ve ortak hak mücadelesi ise işçi enternasyonalizminin temelidir” denildi. EVRENSEL

2521280cookie-checkEMEP: Ege ve Akdeniz’de boğulan sadece AB değil, ortağı AKP’dir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.