EMEP: Irkçılığa ve şovenizme karşı “İş, ekmek, özgürlük” mücadelesinde birleşelim

EMEP, Konya’da yaşanan ırkçı saldırıda yaşamını yitiren Hakim Dal’ın ailesine başsağlığı dileyerek ırkçılığa ve şovenizme karşı birlikte mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Emek Partisi (EMEP), Afyon, Ankara ve Konya’da Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara dair açıklamasında “Açık ki her iki düşmanlık aynı bataklıktan beslenmektedir ve bu bataklığın adı burjuva şovenizmdir. Bütün işçi ve emekçileri nefret diline karşı uyanık olmaya ve burjuva partilerin gaz verdiği ırkçılığa ‘dur’ demeye çağırıyoruz” diye seslendi.

Son günlerde mülteci düşmanlığı üzerinden ırkçı-şoven dalga yeniden yükselişe geçtiği ve Afyon, Ankara ve Konya’da Kürtlere yönelik şiddet
eylemlerinin yaşandığını belirten EMEP “12 Mayıs günü Konya’nın Meram ilçesinde bir Kürt aileye yönelik nefret söylemiyle gerçekleşen saldırıyı, 19 Temmuz’da Afyon’a mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden Kürt yoksullarına yönelik saldırı izledi. 20 Temmuz’da Ankara’nın Altındağ ilçesinde Kürt bir aileye yönelik saldırıda 2’si ağır 4 kişi yaralandı. Ve maalesef Konya’nın Meram ilçesinde yaşanan saldırıda Diyarbakırlı Hakim Dal’ın ölüm haberi geldi. Basında yer alan haberler, ailelerin ve avukatların verdiği bilgiler yaşanan saldırıların Kürt kimliği ve Kürt dilinin kullanımına yönelik olduğunu söylüyor. Buna rağmen hükümet ve yerel makamlar saldırıları ‘adli vaka’ şeklinde geçiştirmenin derdinde. Yetmezmiş gibi yandaş medya, ırkçı saldırılara karşı ortak açıklama yapan baroları ‘Kandil baronları’ şeklinde hedefe koyabiliyor!” dedi.

IRKÇILIĞA VE ŞOVENİZME KARŞI “İŞ, EKMEK, ÖZGÜRLÜK” MÜCADELESİNDE BİRLEŞELİM

İktidar bloğunun ırkçı ve mülteci düşmanı açıklamalarını eleştiren EMEP açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“HDP’nin kapatılmasını gündemden düşürmeyen, HDP’ye oy verenleri ‘İtlaf edilmesi gereken haşereler’ olarak tanımlayan iktidar bloku, bu şiddet olaylarının siyasal vebalini de üzerinde taşımaktadır. İzmir’de HDP binası baskınında katledilen Deniz Poyraz’ın ardından da bu nefret söylemleri, hedef göstermeler son bulmamıştır. Millet ittifakının omurgasını oluşturan partiler de bu kervana ‘mülteci karşıtlığını’ öne çıkararak katılmaktadır. Bu politik çizgi memleketin sosyal fay hatlarıyla oynamaktadır. Oysa işsizliğin, yoksulluğun nedeni ne mülteciler ne de yoksul Kürt işçileridir. Asıl müsebbipler kapitalist sömürü düzeninin efendileri ve bu yolsuzluk düzeninin sürdürücüleridir. Emek Partisi olarak saldırıya uğrayan Kürt işçilerin ailelerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bütün halkımızı ırkçılığa ve şovenizme karşı ‘iş, ekmek, özgürlük’ mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz. Kardeşlik bayrağını yükseltelim!

2534980cookie-checkEMEP: Irkçılığa ve şovenizme karşı “İş, ekmek, özgürlük” mücadelesinde birleşelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.