Emlak fuarında Rumların baskısı delindi

Fuar organizatörü Blendon Communications, Rumlar’dan gelen baskılarla üç yıl önce Kıbrıs’lı Türk şirketlerin düzenledikleri fuara katılmasına izin vermemişti. Bunun üzerine Property İnternational Plc oluşturduğu alternatif fuar “Türk Köyü”nü kurarak ambargoya karşı bayrak açmıştı. Türk Köyü Kıbrıs’lı Türk emlak şirketlerinin yurt dışına açılan kapısı olmuştu.


RUM LOBİSİNE KARŞI ZAFER


Safa, fuar organizatörünün geri adımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:


“Kıbrıs’lı Türk emlak şirketlerini kabul etmeyen Blendon Communication sonunda pes etti… Üç yıllık ambargo döneminden sonra Türk Köyü’nü başlatan Residence dergisini arayarak Londra’nın en büyük fuar merkezlerinden Olympia’da organize edecekleri ‘Home Overseas Exhibition’ adlı emlak fuarına davet eden Blendon Communications’dan Gavin Wells Türk köyünün kendi bünyelerinde kurulabileceğini söyledi…”


Uzun mücadele sonunda yapılan haksızlığı önlediklerini belirten işadamı şöyle devam etti:


“Üç yıl önce ‘Türk Köyü dayanışma, birlik ve gücün sembolü’ demiştik, bugün bu olay bu sözün kanıtı oldu… Asıl mutluluğu KKTC’nin tamamına uygulanan ambargolar kalktığında yaşayacağız… Mücadeleye devam edeceğiz… Ambargoların tamamı kalkmadıkça sorun hallolmuş sayılmaz ama mücadele sürecinde elde edilen her mevzi ambargosuz günlere bizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Ambargolar tamamen kalkana kadar mücadeleye devam…”


Bu yıl 2-4 Mart 2007 tarihinde Londra’nın en büyük fuar merkezlerinden biri olan Excel’de kurulacak olan Türk Köyü Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ile birlikte organize ediliyor. Türk Köyü 25 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği Home Buyer Show içinde 352 metrekarelik bir alan içinde kuruluyor.     


TURİZM REKLAMLARINDA DA GERİ ADIM ATMIŞLARDI


Geçen yılda Kuzey Kıbrıs’a yönelik turizm reklamlarının daha önce otobüs ve metrolarda sergilenmesine izin veren ancak, daha sonra bu reklamlara yasak getiren Transport for London, İngiliz Yüksek Mahkemesi kararıyla geri adım atmak zorunda kalmıştı.


FOTOĞRAF: İşadamı Ali Özmen Safa ve danışmanı Nazif Akpınar



 

798950cookie-checkEmlak fuarında Rumların baskısı delindi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.