Emniyet: Saldırı değil, hırsızlığı engelleme girişimi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının saat 11:00 sıralarında penceresine kurşun isabet etmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden olayın saldırı olmadığına dair açıklama yapıldı.

Açıklamada olayın “Bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği” belirtildi.

“Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak” kurşunların geldiği kaydedilen açıklamada şüphelinin bulundurma ruhsatlı silahı ile birlikte yakalandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da failin yakalandığını açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, “İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği’nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada da, İYİ Parti İl Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine göre inşaat şantiyesinin tespit edildiği ve hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle şantiye görevlisinin bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiğini beyan ettiği kaydedildi.

Açıklamada, İYİ Parti İl binasında görevli iki özel güvenlik personelinin “silah sesi duymadıklarını” beyan ettikleri de belirtildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olayın ardından önce Twitter hesabından paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi:

2678440cookie-checkEmniyet: Saldırı değil, hırsızlığı engelleme girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.