Emre: Ben ırkçı değilim

The Telegraph gazetesinde, hakkındaki üç ayrı rakibine yönelik ırkçı hareketlerde bulunduğu suçlamalarını yanıtlayan Emre Belezoğlu, ilk suçlamayla ilgili olarak verdiği yazılı ifadenin sonucunu beklediğini, ancak kendisini rahat hissettiğini ifade etti. ”Kalbimde bir korku yok. Biliyorum ki gerçekler ortaya çıkacak” diyen Emre Belezoğlu’nun menajeri Ahmet Bulut da Watford kulübü oyuncusu Al Bangura’yı konu alan son suçlamanın ortaya atılması için neden 5 ay beklendiğini sordu.


Newcastle kulübünden yapılan yazılı açıklamada da Emre’nin sözlü savunma için tarih beklemekte olduğu hatırlatıldı ve genç futbolcunun hakkındaki bütün suçlamaları reddettiğine dikkat çekildi.


AÇIK GAZETE: Şimdi de bu moda oldu. Türkiye’de ırkçı partiler da ben ırkçı değilim açıklaması yapıyor, öte yandan Türk’ün kanının asilliği üzerine ahkam kesiyor, ya da bu söyleme karşı çıkanları da vatan haini ilan ediyorlar… İngiltere’de bir siyahiye “zenci” demek ırkçılıktır. Zenci kölelik döneminin tanımıdır. Üstelik bunu küfür niyetine karşısındakine söylerseniz sizinırkçı, ayrımcı olduğunuz düşünülür…

799710cookie-checkEmre: Ben ırkçı değilim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.