En baba gazeteci: Mustafa Köker

Pazar gecesi Kervan Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, Konsorsiyum Başkanı Kelami Dedezade ve okulun kurucusu Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu’nun da aralarında bulunduğu 400’e yakın toplum üyesi katıldı.

Okul Müdürü Sevtap Kemal gecenin sonunda yaptığı kısa konuşmada gazeteci Mustafa Köker’in okula büyük katkıları olduğunu belirterek 4 çocuk yetiştiren usta gazeteciyi “Yılın Babası” olarak seçmekten gurur duyduklarını söyledi. Sevtap Kemal, Mustafa Köker’in çocukları Mehmet (29), İbrahim (27) Tugrul (24), Merve’nin (18) de bir zamanlar okullarında eğitim görmüş başarılı öğrenciler olduğunu aktararak Köker ailesini kutladı.

Mustafa Köker de ödülün kendisi için gecenin sürprizi olduğunu ve okul faaliyetlerini topluma tanıtmayı her zaman bir görev olarak gördüğünü söyledi.

Gecenin açılış konuşmasında da Kortay, KKTC Temsilciliği’nin eğitim kalitesinin yükseltmek için çaba gösterdiğini vurgulayarak eğitim gönüllülerinin faaliyetlerini toplumca desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Dedezade de okulun bugünlere gelinceye kadar zor şartlardan geçtiğini belirterek, “1983’de Türk Aile Birliği olarak kurulan okul, daha sonra İngiltere Türk Aile Birliği ve bugünkü adı Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’yla yoluna devam ediyor. Hafta sonu Türk okullarının yararlarını hepimiz biliyoruz. Eylül ayında okullar açılacağı zaman herkes çevresindeki bir çocuğu herhangi bir hafta sonu okula yazdırmalı” dedi.

Okul Müdürü Sevtap Kemal de bu hafta sonu yapılacak eğitimden sonra okulun tatile gireceğini hatırlatarak, “Yeni dönemde ailelerin ve işadamlarımızın desteğini bekliyoruz. Toplumdaki genel eğitim düzeyini yükseltmek için hep birlikte çaba göstermeliyiz” diye konuştu…

Grup Abone ve Kıbrıslı sahne sanatçısı Kerem’in konukları çoşturduğu gece okul yararına yardım çekilişiyle son buldu.

843680cookie-checkEn baba gazeteci: Mustafa Köker

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.