‘En büyük tehlike aleyhteki davalar’

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, böyle bir uygulamanın Kıbrıslı Türk ve Rum bireyleri birbirine düşürecek bir gelişme olacağını kaydetti. 


Talat, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve hükümetinin politikalarının merkezinin Kıbrıs sorununun çözümü ve Kıbrıs’ın yeniden bütünleştirilmesi olduğuna işaret ederek, benzer bir anlayışı Rum yönetiminden görmediklerini söyledi.


Rum meclisinin, uluslararası tutuklamaya da olanak sağlamak amacıyla bir süre önce emlak işgallerine verilen 6 aylık hapis cezasını 2 yıla çıkaran bir yasa değişikliğine onay verdiğini hatırlatan Talat, haklarında, Kuzey Kıbrıs’ta kalan ”Rum mallarını işgal ettiği” iddiasıyla dava açılanların, 10 gün içinde mahkemeye gitmedikleri takdirde haklarında tutuklama kararı çıkarılacağını söyledi. 


Talat, hakkında tutuklama kararı çıkan bu konumdaki Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’a geçemeyeceğini, bunun ”daha fazla kapı açın” diyen Avrupa Birliği’nin (AB) istemine aykırı olduğunu vurguladı. 


Talat, ”böyle bir uygulamanın Kıbrıslı Türklerin yüzde 80’ini kapsayacağını” ifade ederek, bu gelişmenin iki topluma olumsuzluk getireceğini anlattı.

678800cookie-check‘En büyük tehlike aleyhteki davalar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.