En iyi film ‘Yumurta’

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen kapanış galasına sanatçılar, kırmızı halıdan geçerek geldiler.

Meltem Cumbul ile Halit Ergenç’in sunuculuğunu yaptığı geceye Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın sonuçlarını açıklayan Jüri Başkanı Genco Erkal, yarışmada iyi ve kötü filmler olduğunu belirterek, “Biz iyileri değerlendirdik. Yüzde 80 ortak kararla ödülleri belirledik” dedi.

Festivalde En İyi Yönetmen ödülü “Yaşamın Kıyısında” filmiyle Fatih Akın’a, En İyi Senaryo ödülü “Yumurta” filmiyle Semih Kaptanoğlu ve Orçun Köksal’a, En İyi Kadın Oyuncu ödülü “Mutluluk” filmindeki rolüyle Özgü Namal’a, En İyi Erkek Oyuncu ödülü yine aynı filmdeki rolüyle Murat Han’a layık görüldü.

En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünün Özgür Eken’e (Yumurta) verildiği festivalde, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü “Yaşamın Kıyısında” filmindeki rolüyle Nursel Köse, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de aynı filmdeki rolüyle Tuncel Kurtiz aldı.

AVRASYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ

Kültür ve Turizm Bakanı  Günay’ın 3. Avrasya Film Festivali’nin kapanış filmi ”Elizabeth: Altın Çağ”ın ünlü yönetmeni Shekhar Kapur’a ”Onur Ödülü” verdiği törende,  3. Uluslararası Avrasya Film Festivali ödülleri de açıklandı. Festivalde ”En İyi Film” ödülü, Eran Kolirin’in ”Bandonun Ziyareti” filmine verilirken, ”En İyi Yönetmen” ödülü de ”Buğday’ın Sırrı” filmiyle Abdellatif Kechiche’nin oldu.
 

1160450cookie-checkEn iyi film ‘Yumurta’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.