En iyi ‘Nutuk’u okuyan öğrenciye ödül

Kazananlar, SOAS Üniversitesinde düzenlenen büyük bir törenle ödüllerini aldılar. Londra’daki 5 Türk Dili e Kültürü Okulundan öğrencilerin de katıldığı yarışmada Sultan Telli, birinci olarak, 23 Nisan’da Ankara’da yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine gitmeyi kazandı.


Yarışmada, Ali Doğan ikinci oldu, Jüri özel ödülünğ Berensu Kandemir, jüri teşvik ödüllerini Aylin Albay, Barış Middlemast, Harun Demirel kazandılar. Ressam Kağan Güner tarafından önümüzdeki yıl ücretsiz resim dersi kazanan öğrenciler ise Aylin Albay, Berensu Kandemir ve Dilara Şenocak oldu.


ADD Yönetim Kurulunun 2 aylık projesi sonunda gerçekleşen yarışmada, İADD yarışmaya büyük emeği geçen Esi Çakmakçıoğlu, Prof. Esin Örücü, Avukat KifayeKaya, Gönül Cilasun, Seniha Russell, yarışmanın sponsorları Türkiye İş Bankası, Turkish Bank, Türk Hava Yolları, ADD Genel Merkezi ve Prof. Dr. Belma Otüş Baskett, SOAS Salonunu açan SOAD öğretim görevlilerinden Dr. Bengisu Rona, Emine Sürmeli ile seçici kurul üyeleri Abdullah Nihat Yılmaz, Kağan Güner, Mehmet Taş ve Kudret Göçebe’ye teşekkür etti.


ADD Başkanı Nilgün Ergök’ün konuklara hoşgeldiniz diyen konuşması ardından, salonu dolduran ve heyecanla bekleyen çocuklara sonuçlar açıklandı ve ödül alan cocuklara, alkışlar arasında ödülleri dağıtıldı.


Yarışmaya, Londra’da bulunan ve yarışmayla ilgili kitap ve broşürlerin dağıtıldığı 28 Türk Okulundan sadece 5’i öğrencilerini, bu projeye yönlendirdi. Bu okulların, Eltham, Grange Park, Hammersmith ve Fulham, Hornsey ve Oakthorpe Türk Okulları olduğu, dernek yetkililerince açıklandı.


FOTOĞRAF: Birincilik ödülünü kazanan Sultan Telli ve ADD Başkanı Nilgün Ergök

811620cookie-checkEn iyi ‘Nutuk’u okuyan öğrenciye ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.