En zengin 23 işadamı Londra’da

Araştırmacılar, New York, Moskova, San Francisco gibi kentlerde de büyük servet sahiplerinin yaşadığını, ancak bunların çoğunun yaşadıkları ülkenin vatandaşları olduğunu kaydetti.


Londra’nın yabancı uyruklu zenginler için de cazibe merkezi durumunda olduğunu belirten araştırmacılar, bunun nedenleri arasında İngiltere’deki vergi yasalarının bu kişiler tarafından daha yumuşak bulunmasının yer aldığını bildirdi.


Londra’da yaşayan 23 sterlin milyarderinin 12’sinin İngiliz, diğerlerinin Hindistan’dan İzlanda’ya, Güney Afrika’ya kadar değişik milletlerden olduğunu kaydeden araştırmacılar, buna karşılık New York’ta 34 milyarderin yaşadığını, ancak bunların tamamına yakınının Amerikalı olduğunu hatırlattı.


Moskova ve San Francisco’da 20’şer süper milyarder yaşadığı, bunların da çoğunun yaşadıkları ülkenin vatandaşı olduğu hatırlatıldı.


Forbes.com tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçlarını değerlendiren web sayfası editörü Paul Maidment, “Birçok kentin adının başında ‘dünya başkenti’ tabiri kullanılıyor. Ancak Londra, hala bütün bu kentlerden daha çok dünya elitini, dünyanın en zengin ve başarılı insanlarını kendine çekebiliyor. Bu anlamda da ‘dünya zenginleri için mıknatıs’ olarak anılmayı hak ediyor” dedi.


Londra’da yaşayan yabancı milyarderler arasında Hint asıllı “çelik kralı” Lakşmi Mittal, Rus petrolcü Roman Abramoviç, yine Rus petrolcü Leonard Blavatnik, Hollandalı bira üretecisi Charlene de Carvalho-Heineken, Hintli işadamı Anil Agarval gibi isimler bulunuyor.


 


 

796730cookie-checkEn zengin 23 işadamı Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.