ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması

TÜİK’ten sonra üniversitenin de hedefinde: ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması

Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Yenitepe Üniversitesi, vatandaşın çarşı – pazarda hissettiğine en yakın verileri yayınlayarak Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ‘belalısı’ haline gelen Enflasyon Araştırma Grubu’nun kurucusu, ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Devlet kurumu TÜİK ile bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAG’ın enflasyon verileri arasında uçurum bulunuyor. Son olarak ENAG, mayısta yıllık enflasyonu yüzde 160 olarak hesaplarken, TÜİK’e göre bu oran yüzde 73,5’ti.

Bu ‘makas’ açıldıkça gruba yönelik baskı da artıyor. Öyle ki ENAG hakkında suç duyurusunda bulunan TÜİK, Ulusoy hakkında da ayrıca ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Ulusoy’a bu kez görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı. Üniversite, Ulusoy’un basına ‘izinsiz’ verdiği bir röportaj ve kurumun ‘bina ve kaynaklarını izinsiz ve amacına aykırı’ kullanmasıyla ilgili savunmasını istedi.

‘BÖYLE BİR ŞEY BEKLİYORDUM’
Uzman isim, Reuters’a yaptığı açıklamada “Bu araştırma projesine yıllar önce başladığımızdan beri böyle bir şey bekliyordum. Sonunda ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Ulusoy, Sözcü gazetesine verdiği demeçte de uzun süredir baskı altında olduklarını, ne olursa olsun geri adım atmayacaklarını ve halkın gerçek verilere ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

2614420cookie-checkENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a disiplin soruşturması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.