Endonezya’da 62 yolculu uçağının yeri tespit edildi

Bölgedeki balıkçılar uçağa ait olduğu sanılan parçaları arama kurtarma ekiplerine teslim etti. Endonezya’da 62 yolcu ve mürettebatla başkent Jakarta’dan kalktıktan kısa süre radarlardan kaybolan ve cumartesi günü denize düştüğü düşünülen Boeing 737 tipi yolcu uçağının yeri tespit edildi.

Sriwijaya Air havayollarına ait uçak Batı Kalimantan bölgesindeki Pontianak’a gitmek üzere yola çıkmış, havalandıktan dakikalar sonra radardan kaybolmuştu.

Yetkililer pazar günü uçağın kara kutusundan gelen sinyallerin bulunduğunu açıkladı.

Donanmanın dalgıçlarının da bulunduğu 10 gemi bölgeye sevk edildi. Yetkililer ayrıca uçaktan olduğuna inanılan ve denizde bulunan parçaları da analiz ediyor. Bunlar arasında bir tekerlek ve uçağın yakıt deposuna ait olduğu düşünülen bir parça var.

Jakarta polis sözcüsü Yusri Yunus, arama kurtarma ekiplerinin iki çantayı bulduğunu aktardı: “İlkinde bir yolcunun eşyaları var, ikincisinde ise beden parçaları var. Halen bu maddeleri teşhis etmeye çalışıyoruz.”

Cumartesi gecesi ara verilen arama ve kurtarma çalışmalarına pazar günü erken saatlerde devam edildi.

Görgü tanıkları patlama duydu

Uçağın kaybolduğu noktaya yakın bir adadakiler de uçağa ait olduğunu sandıkları parçalar bulduklarını belirtti. Uçuş takip sitesi Flightradar24’e göre uçakla sinyal kesilmeden önceki son bir dakika içinde yaklaşık 3 bin metre irtifa kaybetti. Görgü tanıkları, en az bir patlama duyulduğunu belirtti.

BBC’ye konuşan bir görgü tanığı “Uçak yıldırım gibi denize düştü ve sudayken patladı.” dedi. Polis ve balıkçılar, uçağa ait olduğu sanılan parçaları gösterdi.

Hangi model uçak?

Uçağın modeli Boeing 737 olsa da bu, şirketin sorunlu 737 Max modelinden farklı. Flightradar24’a göre söz konusu uçak ilk uçuşunu 1994’te gerçekleştirmişti.

İlk ticari uçuşunu 2017’de yapan 737 Max modeli ise iki ölümcül kazanın ardından Mart 2019’da dünya genelinde uçuşlardan men edilmiş, Kasım 2020’den itibaren bazı ülkeler uçuşuna tekrar izin vermeye başlamıştı.

Flightradar24 ve benzeri uçuş takip sitelerinde uçağın radardan kaybolmadan önceki önceki son bir dakika içinde 10 bin fit (yaklaşık 3 bin metre) irtifa kaybettiği görülüyor.

2483140cookie-checkEndonezya’da 62 yolculu uçağının yeri tespit edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.